Surnadal Pride 2022:

Synnøve og Solvår deltok på Pride-feiringen lørdag.
Synnøve og Solvår deltok på Pride-feiringen lørdag.

– Vi skal skape et trygt og inkluderende lokalsamfunn

Regnbueflaggene var heist i flaggstengene da Surnadal Pride ble markert for andre gang.

Publisert Sist oppdatert

Sara Nicole Andersen ønsket på vegne av styret av Surnadal Pride velkommen til årets Pride-markering utenfor Alti-senteret i Surnadal.

Ordfører Margrethe Svinvik takket damene som har tatt initiativet til å feire Pride. Hun understrekte hvor viktig det er å vise at det ikke er en selvfølge at alle kan få være glade i de de vil. Hun fortalte om den gradvise normaliseringen hun selv har opplevd, og at hun hadde stor tro på at den nye generasjonen vil vise enda større aksept.

Svinvik fortalte at det føltes ekstra vondt å ikke passe inn for de som er unge, og at det derfor er viktig med arrangement som Pride i Surnadal. Det finnes fremdeles fordommer mot de som ikke passer inn i "normalen". Folk blir både trakassert og utsatt for vold. – Det skal ikke aksepteres eller tollereres. Vi skal skape et trygt og inkluderende lokalmiljø, og man skal være stolt av den man er, avsluttet Svinvik.

Neste appell ble holdt av redaksjonssjef i Driva, Øystein Hjelle Bondhus. Han fortalte at han var stolt over at hjembygda viste et så tydelig standpunkt, og understrekte at det å være glad i den man vil, ikke er en selvfølge andre steder i verden.

Annett Ranes valgte i sin appell å rette søkelyset mot problematikken ved hatefulle komentarer på internett, og debatten om konverteringsterapi.

– Størst av alt er kjærligheten, konstaterte Ranes i appellen sin.

Etter at appellene var holdt, og Svarrabærje teaterlag hadde underholdt satte Pridetoget avgårde opp Miljøgata. Videre utover dagen ble det konsert med Jo Sverre ved senteret, før markeringen avsluttes med Pride-fest på hotellet i kveld.

Powered by Labrador CMS