Frikk Hauglann Talgø, Vegar Brøske og Arnstein Aasbø

Lagkaptein Vegar ønsket seg seier over KBK 2 i bursdagsgave - og fikk det!

Surnadals A-lag i 4. divisjon fikk en drømmeåpning på sesongen. I strålende solskinn foran drøye 200 på tribunen på Syltøran stadion, gikk de seirende ut av oppgjøret mot seriefavorittene KBK 2.

Lørdagens kamp viste at dette er to lag som vil kjempe øverst på tabellen i 4. divisjon Nordmøre og Romsdal. En underholdene og god førsteomgang ebbet utrolig nok ut i 0 - 0, etter at gjestene fra Kristiansund hadde reddet ballen på strek to ganger. Surnadal sløste med sjansene, og burde ha ledet til pause. Målvakt Torstein Snekvik hadde full kontroll på det lille Kristiansunderne skapte før pause.

Andreas Dalsegg Sæter i mange tøffe dueller i løpet av kampen

Andre omgang startet på best tenkelige måte for hjemmelaget. Et hjørnespark i det 49. spilleminutt endte til slutt i føttene til Arnstein Aasbø, som banket ballen i mål. Bare minutter senere hadde Surnadal sjansen til å øke til 2 - 0, men skuddet til Tore Næss gikk like over tverrliggeren. KBK 2 hadde lite å stille opp med foran mål, og hjemmelaget var nærmere å øke ledelsen enn gjestene var utligning.

Surnadal vant til slutt kampen fortjent 1 - 0.

Vegard Dønnem (17) fra Surnadal spiller på KBK 2

Lagkaptein Vegar Brøske fylte 27 år lørdag, og fikk bursdagsønsket sitt oppfylt .

- Det er takket være mine gode lagkamerater, smilte han etter kampen.

Trener Webjørn Holten kunne smile bredt etter kampen.

- Vi møter et sabla godt fotballag, men de skapte svært lite mot oss i dag. Til pause er jeg skuffet over at vi ikke ledet kampen. Det var et rett og slett et sjansesløseri av dimensjoner. Det er ikke ofte vi blir spilt så dypt her på Syltøran, men spillergruppa har blitt mye bedre på å takle nettopp dette. Vi har tatt store steg i riktig retning, sier Holten.

Er du overrasket over at KBK 2 skapte så lite?

Nei, det er jeg ikke. Og det er først og fremst fordi jeg vet hva vi står for. Vi fulgte kampplanen vår, og jeg er godt fornøyd med innbytterne som kommer inn og bidrar til å forandre kampbildet. I tillegg jobber spillere som Frikk Hauglann Talgø, Arnstein Åsbø, Tore Bæverfjord og stopperne meget godt. Vi er selvsagt veldig fornøyd med å vinne kampen, men ser at vi har en del å jobbe med videre. Vi skal bli enda bedre enn dette, smiler Holten.

Tidligere surnadalsspiller, Vegard Dønnem, spilte det siste kvarteret av kampen for KBK 2.

En jury kåret Frikk Hauglann Talgø som dagens beste spiller.

Se bildeserie fra kampen her

Frikk Hauglann Talgø skapte trøbbel for backene til KBK 2
Her burde Sander Smevoll ha satt ballen i mål for Surnadal, men ballen ble reddet på strek av en utespiller på KBK 2

Kampfakta Surnadal - KBK 2 1 - 0 ( 0 - 0 )