Rindal Senterparti:

Åtte personer oppstilt for fotografering utendørs.
F.v. Bettina Røen Helgetun (Rindal SP), Mildrid Kattem Aune (ordfører), Henning Andersen (økonomisjef i Rindal kommune), Ann Kristin Ryggvik Tørset (spesialkonsulent i kommunen), Sivert Dombu (plan- og utviklingssjef i kommunen), Maren Grøthe (listetopp for Sør-Trøndelag SP), Ola T Heggem (leder i Rindal SP) og Kirsti Barbo Landsem (Rindal SP).

Maren Grøthe på besøk i Rindal

Mandag 19. mai hadde vi i Rindal Senterparti besøk av 1.kandidat på Senterpartiets liste til stortingsvalget i høst. Maren er fødd og oppvokst på Hølonda. Ho er ung, men allerede en erfaren politiker som virkelig kan stå opp for lokalsamfunn som vårt.

Publisert

Vi starta på gamle kommunehus og møte med Ann Kristin, Henning og Sivert fra kommunen. De orienterte om ordninger, muligheter og forbedringspotensiale i Husbankens virkemidler. Dette er helt nødvendige hjelpemidler og tilskuddsordninger for å kunne gjennomføre ønska investeringer og satsinger. Viktig for kommunen som tilrettelegger, men også viktig for den enkelte innbygger. De fortalte om tilskuddsordninger for opprusting av Helsetunet vårt, om støtte til boligsatsing for ungdom, støtte til bygging av andre utleieboliger, opprusting av eldre utleieboliger og generelle startlån for bygging og kjøp av egen bolig. Mange gode ordninger i dag, men viktig at Husbanken i framtida i enda større grad ser behovene i distriktene og differensierer virkemidlene, slik at de blir minst like aktuelle på bygda som i byområder og sentrale strøk. Boligsatsing er for øvrig et vesentlig punkt i vår bygdevekstavtale. 

Ordføreren fortalte til slutt litt om et annet viktig punkt i avtalen, nemlig arbeidet med økt mobilitet for innbyggerne. Taxitilbudet og bestillingstransport kan stå som stikkord. Bygdevekst er viktig distriktssatsing, som høyresida i politikken kaller symbolpolitikk. Ordningen må videreføres og videreutvikles. Et sterkt Senterparti, helst i regjering, vil være garantisten for det.

Maren noterte, spurte og delte av sin kunnskap. Det ble en veldig bra time med mye informasjon og god dialog om viktige politikkområder. Takk til kommunens folk for mye nyttig informasjon.

Tre damer som står ved et gjerde og ser på kalver.
Mari, Maren og Mildrid.

Etterpå kjørte vi opp til Halgunseten og besøkte bonden Mari Svanem og kårkall Even. Her fikk vi virkelig synliggjort landbrukets betydning for bygda og grenda, og ikke minst fikk vi eksempler på ringvirkninger av et aktivt landbruk. Nabo Ola Syrstad dukket opp og orienterte bla om maskinsamarbeid. Tankbil fra RBL som kjører melk for Tine, forlot fjøsdøra akkurat når vi kom. Hygienetekniker fra Tine kom også på besøk (nabo Ingmund), veterinær Guri stakk innom (vurderer selv å bygge nytt fjøs) og avløseren på garden, Solveig (samboer med odelsgutt lenger øst i bygda) var også der. 

Flere personer rundt et kaffebord ute på et gårdstun.
Lunsj ute på tunet på Halgunseten.

Mari spanderte nydelige ostehorn og SP-kake, været var fantastisk for utelunsj og utsikten er bare fantastisk der oppe. Rett og slett en topp møteplass for å diskutere landbrukspolitikk. Og det gjorde vi i full bredde. 

Ringvirkninger i hele lokalsamfunnet, betydningen av aktive landbruksmiljøer med gode naboskap, betydningen av gode avløserordninger, investeringsvirkemidler og ikke minst inntektsmuligheter var sentrale tema rundt bordet. Skal vi driste oss til å oppsummere, må det bli med stikkordene forutsigbarhet, inntektsmuligheter og spar oss for Listhauglandbruket!

På turen opp fikk vi også «testet» dårlige fylkesveier, og for sikkerhets skyld sendte vi Maren videre langs Lomundalsveien, over Hoston på veien til neste besøk på Løkken. Og innimellom fikk Mari smettet inn viktigheten av billige barnehageplasser med tilbud i nærmiljøet og betydningen av nedskriving av studielån.

Tusen takk for mat og takk for vertskap og opplegg til Mari. Som lokallagslederen sa det; «dette ble mye bedre enn bestillingen».

Rindal Senterparti

Powered by Labrador CMS