Ingen grunn til å smile: Kaptein og dagens bestemann, Andreas Dalsegg Sæter, syntes det var greit med poengdeling. Han scoret i sin andre hjemmekamp på rad.

Poengdeling på Syltøran

Det var duket for toppoppgjør i Nordmøre og Romsdals 4. divisjon for herrer lørdag, da Surnadal tok imot Dahle på eget gress. Det ble en jevnspilt affære, som hjemmelaget aldri helt fikk grepet om.

Før kamp lå begge lag med 29 poeng på henholdsvis andre- og tredjeplass på tabellen, bak hardtsatsende KBK 2 som før kamp ledet med tre poeng på de gule og blå. Med poengdeling på Syltøran kan rekruttlaget til Eliteserielaget øke luken til fem poeng når de får besøk av Træff 2 på mandag.

På Syltøran strålte sola nok en hjemmekamp, og det er vanskelig å be om en finere ramme for en fotballkamp. Hjemmelaget tapte motsatt oppgjør i Kristiansund hele 5-0 på vårsesongen, så det var både tre poeng og revansje som sto på spill for guttene i blått.

Og det var også Surnadal som åpnet kampen best. De første seks minuttene var det et tydelig motivert og tent hjemmelag som tok initiativet. Det var derfor mot spillets gang at Dahles Tobias Larsen Lysø, på vakkert vis skal sies, plasserte ballen utagbart for Torstein Snekvik i SIL-målet i det åttende spilleminutt. Surnadal svarte med å ta tilbake initiativet i kampen, men uten de helt store sjansene.

Det må derfor kunne sies at det kom litt ut av det blå (pun intended) da ballen etter 24 minutter plutselig lå i mål bak Bjørnar Husby i Dahles mål. På et godt innlegg steg Tore Bæverfjord til værs på bakerste stolpe. Han knuste sin mann i duellen, men ballen gikk i tverrligger. På returen var imidlertid Sander Smevoll våken og kunne umarkert heade ballen i mål. Smevoll gjorde comeback etter lengre tids skadefravær, og selv han har spilt bedre kamper for Surnadal så er det alltid godt å få en målscorer tilbake på banen.

Tre minutter senere sto det plutselig 2-1 til hjemmelaget. Surnadal fikk corner, Dahle klarerte, men i det berømte returrommet sto kaptein og dagens bestemann (kåret av en særdeles troverdig jury plukket ut blant publikum) Andreas Dalsegg Sæter. På halvspretten limte han ballen i krysset fra 20 meter. Golazo! som kjennere vil kalle det.

Én sprett og i mål. Noen ganger kan man høre bilder.

Surnadal fortsatte å kjøre kampen, og det var derfor en smule ufortjent at Dahle utlignet omtrent nøyaktig ti minutter etter Sæters 2-1 scoring. En avslutning fra en Dahle-spiller ble forsøkt stanset av Tore Bæverfjord, men med det resultat at Bæverfjord får kreditert målet som et selvmål. Stillingen 2-2 etter 38 spilte minutter er det siste minneverdige som skjedde i en relativt innholdsrik og god førsteomgang.

Til andre omgang gjorde trener Webjørn Holten hele tre bytter. Sondre Bolme, Viljar Fiske Kvande og Kevin Brusethaug gjorde i likhet med tidligere nevnte Smevoll comeback etter lengre tids skader/førstegangstjeneste.

Men selv om det er godt å få spillere tilbake, så er det bedre med godt spill og tre poeng. Det ble hverken det ene eller det andre etter en særdeles begivenhetsrik andreomgang. Dahle gjorde sine grep for å tette rommene Surnadal truet før pause, og resultatet ble en stillingskrig som utover i omgangen nok gjorde begge lag redde for å slippe inn det fatale tredje målet.

Den som fikk mest oppmerksomhet utover i omgangen var dommer Terje Sorthe, som til tross for at han langt i fra gjorde seg fortjent til eget oppslag i lokalmediene, fikk mer og mer kjeft, og da særlig fra bortelaget.

Muligens hadde Dahle en sak, for i det 72. spilleminutt kan det nok argumenteres for at bortelaget ble snytt for straffe. Tidligere nevnte Kevin Brusethaug kunne i hvert fall vanskelig sett mer skyldig ut da det kunne se ut som han felte en Dahle-spiller på vei gjennom.

Straffe ble det imidlertid aldri, i likhet med flere mål, og en kamp med stigende temperatur og nerve ebbet til slutt ut i poengdeling på Syltøran.

– Ett poeng er nok fortjent i dag, sa Andreas Dalsegg Sæter etter kamp.

– Vi kommer ikke til sjansene utover i andre. Dahle legger seg litt annerledes, så vi får ikke lengre de rommene vi fikk i første.

Det er en dom som trener Webjørn Holten bifaller.
– Dahle legger seg klokt og venter på oss. Vi stanger nok en kamp mot etablert forsvar, og så får vi plutselig kontringer i sveisen. Det første målet er det vanskelig å gjøre noe med, men det er nybegynnerfeil på mål nummer to. Det snakket vi om i pausen.

Surnadal-trener Webjørn Holten er stadig misfornøyd med måten sitt lag slipper inn mål på.

– Når det gjelder byttene så handlet det først og fremst om å få inn friske bein. Nå har vi de fleste spillerne klare til kamp igjen, så det er bra. Selv om vi nok går litt tomme utover kampen. Men det skal sies at vi møter et godt lag, der flere spillere har erfaring med spill fra høyere divisjoner.

Neste kamp for Surnadal er borte mot lavt plasserte Midsund, en kamp guttene i blått bør vinne for å kunne henge med helt i teten. Neste hjemmekamp er 17. september mot Åndalsnes. La oss samtidig håpe at det kokes litt mer bakelsgræt når den tid kommer.