Sparebank 1 Nordmøre:

Tre smilende personer som står i ei trapp.
Adm. dir. Allan Troelsen, Liv Dalsegg og Ole Magnus Løwe ønsker alle hjertelig velkommen til den 20. næringslivsdagen den 20. mars.

Har åpnet for påmelding til Næringslivsdagen

Onsdag den 20. mars er det duket for Næringslivsdagen i Surnadal, for 20. gang. Også i år kan Sparebank 1 Nordmøre by på et innholdsrikt og spennende program, med kjente og dyktige foredragsholdere.  

Publisert Sist oppdatert

Næringslivsdagen i Surnadal har blitt en godt innarbeidet tradisjon, og hvert år er det spenning rundt programmet, og hvilke foredragsholdere som kommer. Tirsdag kunne Liv Dalsegg, Ole Magnus Løwe og Allan Troelsen i Sparebank 1 Nordmøre presentere et knippe foredragsholdere som skal bidrag med en fin blanding av faglig innhold, humor og inspirasjon på årets næringslivsdag. Arrangøren har lagt ned mye arbeid årets program, og det er nå langt på vei klart.

Håper på enda flere lokale deltakere

Allan Troelsen slår fast at Næringslivsdagen i Surnadal har vært en suksess over tid, med stor deltakelse. Det er stor interesse blant næringslivsaktører i hele regionen, og det setter arrangøren pris på. De påpeker også at det er plass til enda flere deltakere, og de håper at enda flere fra Surnadal og omegn vil ta turen.

Tanken bak Næringslivsdagen er at den skal være en møteplass for næringslivet på hele Nordmøre, og en arena for nettverksbygging. På denne måten vil banken bidra til utvikling i næringslivet og i samfunnet ellers.

– Så lenge det er interesse, god deltakelse og bra respons på konferansen, så vil vil fortsette med det, sier Troelsen.

Fokus på bærekraft

Rammen rundt konferansen er at programmet hvert år skal ha faglig innhold med både lokale og regionale aktører, og også innslag av makroøkonomi og hvordan det som skjer i verden påvirker oss. I tillegg skal det være innslag som bidrar til motivasjon og inspirasjon. 

Arrangøren er opptatt av kvalitet, og aktuelle tema som svindel, KI og bærekraft er naturlig å ha med. Troelsen påpeker at bærekraft ikke bare er klima, men ESG i sin helhet, det vil si både miljø- , sosiale- og forretningsetiske forhold.

Mange gode tilbakemeldinger

Liv Dalsegg påpeker at mange har vært flinke til å sende tilbakemelding til arrangøren etter at de har vært på Næringslivsdagen. Dette setter arrangøren stor pris på. Ris og ros er veldig viktig for videre utvikling av konseptet, understreker Dalsegg. Tilbakemeldingene tas hensyn til ved utarbeiding av neste års program, i den grad det er mulig.

Sparebank 1 Nordmøre setter stor pris på samarbeidet med Thon Hotel Surnadal, som alltid leverer med god kvalitet, understreker de. Og Frank Botten er med på lys og lyd, som han har gjort en utmerket jobb med i flere år.

– Næringslivsdagen er åpen for alle!

Næringslivsdagen skal være en forholdsvis uformell møteplass, med underholdningsverdi og god stemning i salen. Selv om innholdet først og fremst er myntet på næringslivsaktører, så er det viktig å presisere at alle er velkomne til å delta! 

Og dersom man ikke har tid til å sette av hele dagen, eller ønsker å høre bare en eller noen utvalgte av foredragsholderne, så er det mulig å dele opp dagen, og delta bare før eller etter lunsj, for eksempel, sier Dalsegg. Det er bare å ta kontakt, så kan det ordnes.

I år som i fjor

Jan-Erik Larsen gjorde en strålende jobb da han ledet Næringslivsdagen i fjor, og er hyret inn på nytt i år. Larsen er til daglig partner og daglig leder i Kruse Larsen, og en erfaren strategisk rådgiver innen for flere fagområder.

En mann kledd i dress.
Jan-Erik Larsen.

Deler ut utviklingsprisen

Som vanlig vil Allan Troelsen, adm. dir. i Sparebank 1 Nordmøre, holde en innledning til konferansen.

Tradisjonen tro blir det utdeling av utviklingsprisen i løpet av dagen. Denne prisen er en påskjønnelse til personer eller bedrifter, lag og foreninger som utmerker seg med å utvikle og markedsføre lokalsamfunnet på en god måte.  

Allan Troelsen kan fortelle at det også i år har kommet inn mange gode forslag til hvem som bør få prisen. Hvem den heldige vinneren er blir holdt hemmelig helt til annonseringen på næringslivsdagen. Troelsen påpeker at det viktigste med denne prisen er at vinnerne blir sett, at deres innsats for lokalsamfunnet blir synliggjort.

Det store bildet

Portrettbilde av ei dame.
Elisabeth Holvik

Første foredragsholder på årets konferanse er Elisabeth Holvik. Hun er utdannet sosialøkonom med erfaring fra bl.a. Norges Bank, Nordea, SEB, BN Bank og McKinsey. Hun jobber nå som sjeføkonom i SpareBank 1 Gruppen, og det er første gang hun deltar på Næringslivsdagen i Surnadal.

Vekst og utvikling i regionen

Lene Trude Solheim skal snakke om hvilke rammebetingelser regionen trenger for å sikre vekt og utvikling. 

Portrettbilde av ei dame.
Lene Trude Solheim

Solheim begynte som regiondirektør i NHO Møre og Romsdal 1. februar. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør for Næringsforeningen Ålesundsregionen.

Solheim har over 20 års erfaring fra internasjonalt arbeid i maritim næring, innen verft, design- og utstyrsindustrien. Hun har utdanning i statsvitenskap, PR og organisasjonsutvikling og har også en mastergrad fra Handelshøyskolen BI, i ledelse og digital kommunikasjon. Hun er styremedlem ved Høgskolen i Molde.

Fotballtrener med suksess

Em mann kledd i fotballdrakt på en fotballbane.
Amund Skiri

Amund Skiri er tidligere fotballspiller, og nå hovedtrener for Kristiansund BK (KBK). Han har tidligere spilt for Aalesund FK, Åndalsnes IF og Vålerenga. Han har kalt sitt innlegg "På vei opp!".

Panelsamtale og KI

Portrettbilde av en mann i dress foran et fossefall.
Terje Talgø.

I løpet av konferansen blir det også en panelsamtale om lokal verdiskaping g lokalt eierskap. Jan Erik Larsen i samtale med Terje Talgø, konsernsjef i Talgø-konsernet, Ingvar Sæther, daglig leder i Norutbygg, og Lene Trude Solheim, som nevnt regiondirektør i NHO Møre og Romsdal. 

– For oss er det viktig å trekke fram lokale næringslivsaktører som lykkes, og hvorfor de lykkes, påpeker Allan Troelsen.

Det er også planlagt et innslag om kunstig intelligens (KI), som ikke er spikret enda.

Hvordan påvirkes vi av krigen i Ukraina?

Portrettbilde av en mann.
Tormod Heier

Tormod Heier er et kjent ansikt for TV-seere, blant annet i forbindelse med hans analyser av krigssituasjonen i Ukraina. 

Heier har militær utdannelse fra Krigsskolen og Forsvarets høgskole, samt mastergrad fra Kings og en doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har utgitt en rekke bøker og har skrevet en rekke artikler om norsk og europeisk forsvars- og sikkerhetspolitikk. I 2017 ble han tildelt Ossietzky-prisen, og i mars 2023 Hærens Fortjenestemedalje. 

På Næringslivsdagen vil han snakke om hvordan krigen i Ukraina påvirker oss.

Sikkerhet med humor

John Arild Amdahl Johansen er informasjonssikkerhetsleder (CISO) i Vipps, og har over 25 års erfaring innen informasjonssikkerhet fra både offentlig og privat sektor. Han har jobbet med det meste innen sikkerhetsområdet, men spesielt glad i sertifiserte styringssystemer, sikkerhetskultur – og bruk av humor i sikkerhetsarbeidet. 

Portrettbilde av en mann.
John Arild Amdahl Johansen

På Næringslivsdagen vil han snakke om hvordan man kan balansere sikkerhet og brukervennlighet og samtidig oppnå «world class security». Vipps ønsker å fjerne knot og vi lager løsninger som er veldig, veldig enkle å bruke. Er dette forenelig med et høyt sikkerhetsnivå og de krav som stilles fra myndighetene, brukerne våre og samfunnet generelt?

"Jeg kan hacke deg og din bedrift når som helst!"

Marius Jordet har i mange år hacket på feil side av loven. I starten var det for gøy, men etter en stund ble det et økonomisk motiv. Dette har vært hele hans liv, fra starten på barneskolen til godt voksen alder. Som ung og ungdom med autisme har det blitt uendelig med timer foran pc-en, hvor han raskt lærte seg å utnytte mennesker for å hacke seg inn i systemer som minibanker, booking-systemer og bedrifter. 

En ung mann som sitter foran en PC.
Marius Jordet

Nå jobber Marius Jordet på riktig side av loven, med å beskytte bedrifter og privatpersoner mot sine tidligere kollegaer. 

Med live hacking på scenen og historier fra det virkelige liv blir vi lovet noe vi ikke kommer til å glemme med det første. Vi blir invitert inn til en verden de fleste av oss ikke kjenner til.

Verdens beste skihopper

Portrettbilde av ei dame.
Maren Lundby

Næringslivsdagen avsluttes med et innlegg av Maren Lundby, som har vunnet en rekke priser og har vakt oppsikt for sin innsats for likestilling og åpenhet, i tillegg til å være verdens beste skihopper. Hun er olympisk mester og verdensmester. Hun har blitt kåret til årets forbilde og årets navn på Idrettsgallaen. Hun har også fått Fredrikkeprisen fra Norske Kvinners sanitetsforening for sin kamp for likestilling og for å sette søkelys på usunt kroppspress.

I dette foredraget deler Lundby sine erfaringer rundt det å takle motgang og hvordan nå sine mål.

ANNONSE:

Powered by Labrador CMS