Surnadal demensforening og helselag:

Fra sensommerfesten 2023 med gavesjekken fra Sparebank1Nordmøre

Årsmelding for Surnadal demensforening og helselag 2023

Surnadal demensforening og helselag har avviklet årsmøte

Publisert Sist oppdatert

Årsmelding for Nasjonalforeningen for folkehelsen

Surnadal demensforening og helselag 2023

Styret for 2023:

Leder: Liv Botten

Kasserer: Nora Sissel Holten

Sekretær: Mary-Ann Foldnes Fiske

Styremedlem: Bente Mogstad

Aashild Settemsdal

Eva Heggset

Hans Torslett

Lilly Gunn Nyheim

Vara: Åse Rendal Holten

Revisor: Jo Bjørnar Fiske

Lina Mogstad

Valgkomite: Oddrun Haugen

Peder K Øye

 

Året 2023 har vært et innholdsrikt år med god aktivitet i Surnadal demensforening og helselag.

-Styremøter: Det har vært holdt 13 styremøter dette året. Årsmøtet var 2.mars.

- Åpent møte: Vi startet året med åpent møte i samarbeid med Halsa demensforening. Ingebrigt Steen Jensen fortalte om sitt liv med en demenssykdom. Møtet ble avholdt i Halsahallen på Vågland og det var over 300 oppmøtte. Vi satte opp to minibusser fra Surnadal og mange kjørte også privatbiler. Et meget vellykket samarbeid med demensforeninga i Heim kommune

-Hyggekafeer ved Surnadal sykehjem: En onsdag (ble byttet fra torsdag til onsdag) i måneden har vi arrangert hyggekafe i kantinen på sykehjemmet. Vi har servert kaffe og kake, hatt gratis utlodning og ikke minst sang og musikk og en svingom for den som ønsker det. Siste hyggekafe før jul hadde vi besøk av Smånissene fra klassen «Innsats for andre» som dansa og delte ut pepperkaker til de oppmøtte.

-Sangstunder på Surnadal sykehjem i samarbeid med Karen Oddny og Sigfred Gravvold med Oddmund Solem på trekkspill. Dette tilbudet startet opp i mai. Vi har møtt opp en fra styret og deltatt både på kåret og i peisestua en mandag i måneden. Svært trivelige arrangement med livsglede.

Fra sangstund på sykehjemmet

-Hjerteuka i mai: På grunn av dårlig vær og lengeliggende snø ble Hjertemarsjen utsatt til 31.mai på den nye Kavlvegen. Marsjen var godt annonsert og ble en vellykka dag med godt oppmøte. Sunndal sparebank møtte opp og overrakte en sjekk til foreninga på kr 15.000 som skal gå til innkjøp av partytelt til sykehjemmet. De hadde også med masse premier til de som gikk marsjen og var med på Hjertequizen vår.

Fra hjertemarsjen

-Sensommerfest: 18.august arrangerte foreningen sensommerfest utenfor inngangspartiet til sykehjemmet. Strålende sol og god varme gjorde nok sitt til at det ble fullt av beboere og pårørende rundt alle bord. Dette ble en svært trivelig sensommerdag med servering, gratis utlodning og svingende musikk fra «Larsens». Her møtte Sparebank1 Nordmøre opp med gavesjekk på kr 20.000 som også var øremerket partyteltene og likedan hadde de med masse gevinster til gratis utlodning.

Trond Larsens kvartett spilte på sensommerfesten.

-Demensaksjonen: Demensuka og den internasjonale Alzheimerdagen ble markert med ulike arrangement i september. Årets russ og elever fra «Innsats for andre», stilte tradisjonen tro opp og gikk med bøsser. Styret og andre frivillige gikk rutene som russen ikke fikk dekket. Dagen før den internasjonale Alzheimerdagen, som alle år er den 21.september, ble filmen «Iris» vist i kinosalen på kulturhuset i samarbeid med seniorfilmklubben. Medlemmer fra styret hadde vervestand utenfor Rema tidligere på dagen. På kvelden arrangerte vi åpent møte med Anna Marie og Karl Laugsand på Frivillighetssentralen. Stor suksess og stappfullt med folk. Utlodning av gevinster fra næringslivet i Surnadal, folk kjøpte så mye lodd at vi gikk tom og måtte opp på «Extra» og kjøpe mere.

Fra demensaksjonen i Surnadal og Rindal. Her sammen med årets russ i Surnadal.

-Åpent møte med tema mat og helse i samarbeid med Solveig Haglund ble avlyst/utsatt

-Søknader om tilskudd som ble innvilget: Fikk innvilget kr.12.000.- fra Nasjonalforeningen til støtte for ulike møteplasser og Demensaksjonsmidler kr 77.500.-. Som tidligere nevnt fikk vi kr 15.000 fra Sunndal Sparebank og kr 20.000,- fra Sparebank1 Nordmøre. Vi fikk også kr 30.000, - fra Sparebank1 Nordmøre etter søknad.

- Fylkesårsmøtet i Kristiansund: Lilly Gunn, Aashild og Åse deltok.

- Åpent møte i kommunal regi. Medlemmer fra styret har deltatt, blant annet der det nye helsehuset var oppe som tema.

- Innkjøp av to store, solide partytelt med foreningens logo på, samt ovner til bruk i teltene, til sykehjemmet.

-Julebord på Surnadal sykehjem i samarbeid med Pårørendeforeninga, 2 kvelder. En representant fra vårt styre var til stede begge kveldene.

-Julegave til Surnadal sykehjem: I år ga vi 1stk kuledyne og 6 stk DAB radioer.

-Mottatte minnegaver i 2023 er ca kr 23.000,-

Må også nevne at vi planla å arrangere «Førjulsfest for eldre i Surnadal» før jul. Dette ble utsatt og ble til «Nyttårsfest for eldre i Surnadal» nå i januar. Stor suksess som bør gjentas.

2 medlemmer fra styret er fortsatt med i arbeidsgruppa for Demensvennlig samfunn. Flere kurs er avholdt i 2023.

Surnadal demensforening og helselag har eget organisasjonsnummer og er registrert i frivillighetsregisteret. Det betyr at de som tipper kan gi sin Grasrotandel til oss. Vi har også vår egen brosjyre som presenterer lokallagets virksomhet og med vervebrosjyre på. Egen Facebook side har vi også der vi publiserer saker som omhandler våre aktiviteter.

Tusen takk til alle medlemmer som støtter opp om oss. Å være medlem i Nasjonalforeningen for folkehelsen Surnadal demensforening og helselag har ingen forpliktelser, men et medlemskap bidrar til et felles løft for videre forskning på demens og hjerte kar sykdommer. Lokalt får vi tilbake 45% av medlemskontingenten. Vi setter stor pris på både støttemedlemmer og medlemmer som ønsker å bidra på våre arrangement.

Takk også til banker og bedrifter som støtter det viktige arbeidet vi gjør.

Viser ellers til godkjent og revidert regnskap.

 

Mary-Ann Foldnes Fiske
Sekretær

Liv Botten
Leder

Powered by Labrador CMS