Ni personer som står oppstilt for fotografering.
I helgen ble det avholdt årsmøte i Rødt Møre og Romsdal. Alle lokallag i fylket har er representert i fylkesstyret. Bakerste rekke: Thomas Hustad (Rødt Sunndal), Iver Vaagen (Rødt Hustadvika), Lisbeth Marie Austnes (Raudt Haram), Tor Erik Aasen (Raudt Volda), Roar Nes (Raudt Surnadal) og Anne Berit Røbech Heggem (Rødt Kristiansund), Fremste rekke: Vanja Brudevold (Rødt Ålesund), Aina M. H. Hauge (Raudt Ytre Søre) og Sonja Holen (Rødt Molde).

Letingen etter savnet kamerat og det pågående folkemordet på Gaza preget fylkesårsmøtet til Rødt

I helgen samlet Rødt Møre og Romsdal seg til årsmøte og Aktivitetshelg i Ålesund, hvor Aina M. H. Hauge fra Raudt Ytre Søre ble gjenvalgt som fylkesleder for det kommende året. Årsmøtet markerte også valget av et sterkt team som skal arbeide for å fremme Rødts politikk og visjoner i fylket.

Publisert Sist oppdatert
Portrettbilde av ei dame
Aina M. H. Hauge fikk fornyet tillit som leder i Rødt Møre og Romsdal.

I tillegg ble også Lisbeth Marie Austnes (Raudt Haram) gjenvalgt som kasserer, og Roar Nes (Raudt Surnadal) gjenvalgt som styremedlem. Med seg på laget har de en dynamisk og engasjert gruppe bestående av Anne Berit Røbech Heggem (Rødt Kristiansund), Thomas Hustad (Rødt Sunndal), Vanja Brudevold (Rødt Ålesund), Tor Erik Aasen (Raudt Volda), Sonja Holen (Rødt Molde) og Iver Vaagen (Rødt Hustadvika). De fem siste var varamedlemmer til styret i foregående periode.

Vararepresentanter valgt for det kommende året inkluderer Dag Erik Berli Myhre (Rødt Ålesund), Elisabeth Kristiansen (Rødt Kristiansund), Kari Merete Aurvåg (Raudt Ytre Søre) og Joachim Nyheim Pedersen (Rødt Hustadvika).

Til tross for den positive energien og det sterke engasjementet som preget årsmøtet, ble arrangementet også berørt av en alvorlig hendelse: et av Rødt Ålesund sine styremedlemmer er meldt savnet. Dette har kastet skygger over samlingen, og Rødt Møre og Romsdal uttrykker sin dypeste bekymring og håp om at styremedlemmet blir trygt funnet.

– Vi står sammen i håpet om positive nyheter angående Rødt Ålesund sitt savnede styremedlem, skriver fylkeslederen i en pressemelding. «Fylkeslaget ser samtidig fremover med en sterk tro på at det nye styret vil føre Rødt Møre og Romsdal videre mot våre felles mål om et mer rettferdig og inkluderende samfunn der alle med trygghet kan være hele seg».

I tillegg til valg av styre, ble årsmøtet sterkt preget av situasjonen i Gaza. Denne alvorlige situasjonen ble grundig diskutert, og årsmøtet vedtok en uttalelse der de kraftig fordømmer handlingene og ber Israel om å stoppe det de kaller et folkemord, og å avslutte okkupasjonen av Palestina.

– Vårt årsmøte står sammen om en sterk oppfordring til Israel om å avslutte sine handlinger i Gaza. Vi er dypt preget av de rapporterte lidelsene og mener at det internasjonale samfunnet må handle for å støtte en rettferdig løsning som inkluderer stans av okkupasjonen og et fritt Palestina uttaler Hauge, som understreker viktigheten av solidaritet med det palestinske folket og behovet for handling straks.

Årsmøtet ble også en arena for dypt engasjement og alvorlige diskusjoner, særlig med fokus på hva innføringen av Helseplattformen vil bety for fylket vårt, bekymring for konsekvensene av at også vårt fylke blir koblet til de europeiske strømprisene gjennom den snarlige åpningen av strømkabelen over Sognefjorden, og behovet for en maritim politikk der havressursene tilhører fellesskapet og en bærekraftig utnyttelse av naturen.

Rødt Møre og Romsdal ser frem til et år med aktivisme, politisk arbeid og samhold. Partiet forplikter seg til å fortsette sitt arbeid for å fremme sosial rettferdighet, ha fokus på miljø og en bærekraftig fremtid, samt sin motstand mot undertrykkelse og okkupasjon over hele verden.

Uttalelse vedtatt på årsmøtet til Rødt Møre og Romsdal:

Stopp folkemordet. Avslutt okkupasjonen av Palestina.

Fem måneder etter Hamas’ terrorangrep på Israel, fem måneder inn i Israels krigføring mot Palestina og etter fem måneder med fredsdemonstrasjoner verden rundt, fortsetter Israels massakre av den palestinske befolkninga.

Israels dødelige bombing av barn, voksne sivile, deres hus og hjem, beskrives av Israel, Norge og flere NATO-land, at Israel har rett til å forsvare seg. Dette handler ikke om å forsvare seg, det handler om ødeleggelse og fordrivelse av et folk.

Et slikt synspunkt støttes av Francesca Albanese, jurist og FNs spesialutsending for de okkuperte palestinske områdene. Hun sier at en okkupantmakt ikke kan påberope seg retten til selvforsvar i form av krigshandlinger mot en okkupert befolkning.

Norge må innføre boikott mot varer og tjenester fra selskaper og virksomheter på okkupert jord produsert i strid med folkeretten.

Rødt Møre og Romsdal krever at Norge skal stoppe å investere i ulovlig okkupasjon. Statens pensjonsfond utland må trekke sine investeringer ut av selskaper knyttet til ulovlig okkupasjon og andre folkerettsbrudd.

Andre lands folkerettsbrudd må møtes med tunge sanksjoner. Passiviteten og fraværet av reaksjoner undergraver folkerettens betydning som standard i det internasjonale rettssystemet.

Israels svært alvorlige brudd på folkeretten og menneskerettighetene må møtes med utvetydige økonomiske og politiske reaksjoner slik Norge og det internasjonale samfunnet har demonstrert evne og vilje til å gjøre ved andre anledninger!

Rødt Møre og Romsdal stiller krav om øyeblikkelig og permanent våpenhvile! Israel må straffes for krigsforbrytelser og oppheve den ulovlige okkupasjonen av de palestinske områdene.

Rødt vil at Norge skal anerkjenne Palestina som egen stat og ha norsk tilslutning til FNs apartheidkonvensjon.

Regjeringen må bistå med evakuering fra Gaza via Egypt av palestinere som har slektninger i Norge, og instruere UDI til å gi flyktninger fra Gaza opphold i Norge og/eller kollektiv beskyttelse.

Powered by Labrador CMS