Dame holder foredrag
Liv Dalsegg snakker om hvordan banken bidrar i lokalsamfunnet

Sparebank 1 Nordmøre hjelper folkehøgskole- elever med økonomikunnskap

Torsdag inviterte Sparebank 1 Nordmøre elevene på Nordmøre Folkehøgskule til samling hvor de fikk lære om økonomi. Dette er første gangen banken har invitert folkehøgskoleelever til banken, noe som ble tatt godt imot.

Publisert Sist oppdatert

Elin Mo fra Sparebank 1 Nordmøre har tidligere vært på Nordmøre Folkehøgskule og holdt samling med økonomi som tema. Elevene viste stor interesse, men hadde fortsatt en del spørsmål de ønsket svar på. Med bakgrunn i dette inviterte Sparebank1 Nordmøre både lærere og elever til en ny samling. Denne gangen i lokalene til banken.

Banken har hvert år invitert 7. klasse og har årlige russetreff, samt at de besøker både ungdomsskole og videregående skole for å informere om økonomi, men dette var første gangen de hadde folkehøgskolen som målgruppe.

Liv Dalsegg forteller at det er bra å treffe akkurat denne målgruppen. 

- De fleste som går på folkehøgskole er jo ofte de som har fullført videregående og som senere skal ut å studere, sier hun. Liv Dalsegg har ansvar for marked i Surnadal hos Sparebank 1 Nordmøre.

Mann ønsker velkommen til samling
Arne Berset åpner samlingen

Ny tid

- Disse elevene er i en overgang fra barn til voksen, og de må begynne å tenke på bolig, lån, sparing og andre økonomiske elementer, sier banksjef Arne Berset, og utrykker tydelig at han er engasjert i, og positiv til dette samarbeidet.

For å sette stemningen startet Arne Berset samlingen med en kort film som var produsert for Sparebank 1 Nordmøre. Videre presenterte Berset litt historie om Sparebank 1 Nordmøre og en oversikt over personalet som er på kontoret i Surnadal.

Liv Dalsegg tok deretter over scenen og informerte om hvordan Sparebank 1 Nordmøre engasjerer seg i lokalsamfunnet, og visjonen til banken.

Ola og Ruth Marit hadde mange fornuftige svar til ungdommene

Gode spørsmål

Etter denne fine innledningen var det klart for dagens hovedtema. Ola Polden åpnet med å informere om boliglån, sparing og hverdagsøkonomi. Elevene var veldig engasjert og stilte mange gode spørsmål underveis. Spørsmål som «er det bedre å leie enn å kjøpe?», «hva er felleskostnader?», «hvem skal skrives opp som utleier hvis flere er med på lån på boligen?». Her benyttet elevene sjansen til å stille gode spørsmål til de som har kunnskap om emnene.

Fornøyde elever venter på pizza

Pizza og god humør

Underveis fikk elevene servert brus og pizza.

Videre ut i samlingen kom Ruth Marit Dannevig for å snakke om forsikring, dette er et område som alle kommer borti på ett eller annet vis, og også her var det mange gode spørsmål som ble stilt.

En lærerik samling med mye engasjement.

Powered by Labrador CMS