Nytt fra Svorka

To menn og en kvinne med solbriller sitter på en benk
F.v.: Even Rune Johansen, Sara Akerfeldt og Erik Landsem.

Prisras på solcellepaneler

En strålende start på det nye året - Svorka kan melde om positive prisnyheter for solcellepaneler.

Publisert Sist oppdatert

En av årsaken til at prisene på solceller har gått ned, er at det amerikanske finansdepartementet nylig kom med en veiledning som åpner opp for at det kun blir USA-baserte solcelleutviklere som skal få skattefradrag som tilbyes igjennom Inflation Reduction Act (IRA) – så lenge de lager solcellene sine i Statene. Dette har stoppet alle leveranser av solcellepaneler fra Kina til USA, og fører til et overskudd i Europa, skriver Svorka i en pressemelding.

– Det gir oss bedre innkjøpsvilkår og muligheten å tilby kundene betydelig prisreduksjon på våre komplette løsninger, forteller prosjektleder solenergi, Sara Akerfeldt.

Til tross for lave strømpriser og et relativt «stille» marked i 2023, er etterspørselen nå økende, og vi tilbyr reduserte priser så «langt lageret rekker». -En gavepakke for både private og bedrifter som vurderer å investere i solenergi.

Stor interesse

Interessen for å produsere egen strøm er stor. Når man i tillegg kan spare tusenvis av kroner på strømregningen, og gardere seg mot økende strømpriser, er det ikke overraskende at mange ønsker å investere i solcelleanlegg. Svorka startet satsingen på solceller i 2022 og har hittil prosjektert og installert godt over 30 anlegg. Blant disse utgjør ca. halvparten private kunder og halvparten landbruks- og bedriftskunder. I tillegg er interessen økende fra hele næringslivet, som ønsker bærekraftige og lønnsomme investeringer som fungerer på både kort og lang sikt.

Med forventet kraftunderskudd allerede i 2026, haster det med å komme i gang med energieffektiviserende tiltak og ny energi, som solenergi. Det har kommet krav til at nye kommunale og statlige bygg skal ha solceller og det forventes at det kan komme lignende krav også til næringsbygg.

Hva koster et solcelleanlegg?

For å få nøyaktig pris på hva et komplett «nøkkelferdig» anlegg vil koste, er det smart å booke en befaring. Befaringen av din eiendom utføres alltid av sertifiserte fagfolk. Her vurderes alt fra takstørrelse, eventuelle hindringer, solforhold og eksisterende elektriske anlegg, til arbeidsplanlegging av hele prosjektet.

Dersom du ønsker et raskt prisestimat for et komplett solcelleanlegg for din private bolig eller hytte, kan du i tillegg se både forventet årsproduksjon og Enovastøtte i Svorkas nye solcellekalkulator

På markedet tilbys en mengde varianter av solcelleanlegg, med varierende effekt og kvalitet. I likhet med alt annet gjelder også i dette tilfellet at «du får det du betaler for».

– Derfor er det som nevnt ekstra gledelig at prisen nå er kraftig redusert på våre kvalitetsanlegg, avslutter Sara Akerfeldt.

Powered by Labrador CMS