BRP på Norgesturne

To mannlige RBL-ansatte står på hver side av en hvit og rød snøskuter. Bak dem står flere snøskutere oppstilt for anledningen.
Steffen Møkkelgård og Jon Moen kan for første gang vise fram en elektrisk snøskuter.

Hva gjør BRP på RBL?

Hos RBL har det blitt en årlig tradisjon at traileren fra BRP kommer på besøk en dag i løpet av mars. Nå er det 2025-modellene fra Lynx og Ski-Doo som er innom landbrukssenteret i Rindal på sin Norgesturne.

Publisert Sist oppdatert

Her gjelder det å holde tunga rett i munnen. RBL står for Rindal Bil og Landbrukssenter. Mens BRP står for Bombardier Recreational Products. 

RBL AS er en allsidig bedrift lokalisert på næringsområdet Sunna i Rindal Kommune. De er forhandler av snøskutere fra Lynx og Ski-Doo og firehjulinger/ATV fra Can-Am. Det er på disse "rekreasjons produktene" de er forhandler for BRP.  

Denne mars-onsdagen hadde BRP-traileren lastet av noen av de 175 forskjellige 2025-modellene de kan tilby av skutere fra Lynx og Ski-Doo til neste vinter. 

Ikke alle disse modellene blir produsert for lager, men bestiller du neste vinters snøskuter nå i vår, kan du velge mellom alle de 175 forskjellige modellene.

13-14 snøskutere oppstilt på rekke framfor butikklokale. De fleste snøskuteren er svarte, men har fargerike detaljer. Det er ikke snø foran butikken, noe som er uvanlig, tidlig på mars.
2025-modellene utstilt framfor RBL sin butikk på Sunna.
Mann i arbeids-t-shirt drar i snora for å starte snøskuteren, den er svart med detaljer i 3 forskjellige oransje-toner. Skuteren står framfor trappa opp til inngangsdøra.
Steffen Møkkelgård prøvestarter Lynx sin jubileumsmodell, inspirert av 1985-modellen sitt design.

Daglig leder Jon Moen forteller at salget denne vinteren startet bra. Vanligvis selger de mest i tida før påske, men Jon forventer litt mindre salg enn vanlig på grunn av lite snø i distriktet vårt.

I tillegg har de salg av landbruksredskap, service på alle merker av traktor, og servicepunkt for Case IH og New Holland. Samt salg av Husqvarna skog- og hageprodukter. Etter at RBL i juni 2021 hadde re-åpning i sitt nye og større lokale, har salget av snøskutere og firehjulinger økt. Når Trollheimsporten spør om det er konkurranse mellom de to bedriftene i Rindal som selger snøskutere, svarer Jon Moen at to snøskuterforhandlere i Rindal kan være en fordel for begge. På samme måte som at bilforhandlere gjerne samler seg, finner kundene større utvalg. I tillegg er det en fordel at verkstedene våre kan kjøpe deler av hverandre. Deler vi mangler kan de ha på lager og motsatt.

5-6 mannfolk ser på snøskutere som står på rekke. Den nest nærmeste er rød og hvit, det er en el-snøskuter. Den nærmeste er svart med turkise detaljer
For første gang kunne RBL vise fram en elektrisk snøskuter. Om den blir en kuriositet eller en salgssuksess vil tiden vise. Trollheimsporten kan bekrefte at den er lydløs, det kan jo være kjekt. Kanskje noen potensielle kjøpere vil avstå på grunn av mangelfulle lademuligheter på en strømløs hytte eller ved den faste skuterparkeringa?
Innendørs står 2024-modellene.
To bord i butikken med kaffedrikkende gjester. I forgrunnen en far med en datter som har rosa traktorlue.
De besøkende ble traktert med kaffe, boller og saft. Denne jenta var egentlig ikke så veldig ivrig med snøskutere, men mer opptatt av traktor.
Powered by Labrador CMS