Surnadal IL handball

Tre ungdommer i spilledrakter
Sekstenåringene Kristi Fugelsøy, Eline Østbø og Emma Therese Hyldbakk var glade på seier.

Fortsetter å seire på hjemmebane

Søndag kveld fikk damelaget i Surnadal besøk av Bjugn. Surnadal jobbet seg frem til seier, og kjemper dermed godt med i kampen om å få fortsette i fjerdedivisjon til høsten.

Emilie Holsbøvåg, Jorunn Merete Kvande, Kine Bjørseth, Emma Therese Hyldbakk, Hedda Forslund, Hildegunn Henden Dalsegg, Edel Therese Karlsen, Iselin Henden Dalsegg, Kristin Hilstad Garte, Guro Sletnes, Ingrid Almhjell-Ims, Kristi Fugelsøy, Eline Østbø og Hanne Dønnem stilte for hjemmelaget, og klar til kamp etter forrige søndags seier.

Det ble en litt rotete kamp, men det var også mange fine keeperredninger og rush, blokk av langskudd i forsvar, pågangsmot og treffsikre straffekast i en kamp som det var viktig å vinne i kampen om å beholde plassen sin i fjerdedivisjonen. Surnadal fikk bare en advarsel og ett tominutt, mens bortelaget fikk tre advarsler og åtte to-minuttere.

Første omgang

Bjugn kom best ut i starten og fikk tre mål på tre minutter. Kristi fikk inn Surnadal sitt første mål, og dermed hadde hjemmelaget meldt seg på scoringslista.

Vél ti minutter uti omgangen kunne midtback Edel Therese utligne med stillingen 4-4. Jorunn Merete reddet neste skudd. Gjestene fikk inn et mål i det 13. minuttet, og fire minutter senere scoret Hildegunn på rush og utlignet igjen.

Bjugn dro ifra og ledet med fire mål da tavla viste 5-9, og de holdt ledelsen på mellom to og fire mål til pause.

Da dommerne blåste av omgangen, låg Surnadal under med stillingen 8-12.

Andre omgang

Emilie reddet, og Kristin satte inn omgangens første mål. Gjestene svarte med å sette inn to, og hadde da en ledelse på fem mål. Hjemmelaget fortsatte å kjempe, og i det åttende minuttet ut i kampen, var målforskjellen den samme; 10-15 til bortelaget.

Derfra klartet hjemmelaget nærmere gjestene. På under tolv minutter hadde de fått inn seks mål, mens de hadde sluppet inn bare ett. Dermed ble det utligning til 16-16 Hedda fikk til to-minutter på bortelaget og straffe fra høyre ving og Hanne scoret på straffen i det 21. spilleminuttet av andreomgangen.

Lagene holdt følge, og da det var igjen vél fire minutter, kom Surnadal i ledelsen; 18-17.

Før halvminuttet var gått, utlignet bortelaget, men så scoret Hildegunn på to skudd fra venstre ving og Hanne kunne få inn den siste scoringen syv sekunder før kampens slutt.

Dermed ble det hjemmeseier også denne helgen, og damene kunne juble over tremålsseier og å klatre seg opp på tabellen, etter å ha vunnet 21-18 over Bjugn på hjemmebane.

Nervepirrende

Sekstenåringene Kristi Fugelsøy, Eline Østbø og Emma Therese Hyldbakk var glade på seier:

–Det var ganske nervepirrende. Vi låg under med fem mål og det er artig at laget får til å nå igjen det og vinne, stråler Emma Therese.

–Vi hadde håp om at vi skulle ta disse, det hadde vi bestemt oss for, og det klarte vi, smiler Eline fornøyd.