Konsert Øvre Rindal kapell

ved koret i Øvre Rindal kapell. Mann med gitar, dame med fele og mann med trøorgel. Publikum
Øyvind Smidt (gitar, fele og vokal), Ingrid Storlimo (fele og vokal), Ronny Kjøsen (Vokal, Trøorgel og trekkspill)

Spellemannsjul på sotsynndag

Trøen Kammersmusikk, folkelig og humoristisk.

Publisert

Trøen kammersmusikk hadde konsert ved Øvre Rindal kapell søndag kveld, om lag 75 personer møtte opp til en lun konsert. Det er lenge siden vi har hørt noe fra denne gjengen, men nå er de tilbake med en flott gjennomført julekonsert.

Trøen kammersmusikk har et variert repertoar fra flere steder i Norge, Sverige og til og med Amerika. Vi fikk høre sanger av Hans Rotmo, Evert Taube, Magnhild Almhjell, Jorunn Kvernberg, Henrik Wergeland, Kalle Jularbo, Astrid K. Halse og Dan Anderson. Enkelte melodier er tonesatt av Ronny Kjøsen. Krydret med gode innspill og historier.

De åpner konserten med en tolkning av «Glade jul» , med Ingrid sin klokkeklare stemme. Øyvind spiller fele både med og ute bue. Deretter fortsetter de med «Jeg er så glad hver julekveld» med en ukjent melodi fra Budalen. Ronny Kjøsen innrømmer at dette er en sang han spiller i påsken, da han mener den passer like godt til påske som til jul. Begrunnelsen legger han passende nok til et bibelsitat.

Ingrid Storlimo var vokalist på de fleste sangene. I tillegg til å synge fint er hun også god på å formidle tekstene, slik at de kommer tydelig frem til publikum. Ingrid gav fra seg mikrofonen til Marit Løfaldli, som har en mykere stemme, men er like ren og klar. Marit sang en vakker duett med sin mann Ronny, de fremførte da «Blue river» fra filmen Breakfast at Tiffanys. 

dame som synger og mann som spiller trekkspill. I koret ved Øvre Rindal kapell.
Marit Løfaldli og Ronny Kjøsen i duett med sangen "Blue river".

Øyvind Smidt traktere ikke bare instrumenter, han har også skrevet en egen julesang som han fremførte på dialekt, «Heidøl». Publikum ble varslet om dette i forkant, da de har erfart at noen kan tro det er noe galt med han når han endrer dialekt på denne måten. «Veslefrikks julesang» finner du på Spotify, om du vil høre hans fine julesang og dialekt.

Powered by Labrador CMS