Mennesker sitter rundt et bord og prater
Blide folk på frivillighetssenteret der Treffast Surnadal

Surnadal Kjemiske – Pipelife avd. Surnadal gir bort pengegaver

Publisert

Litt om Surnadal Kjemiske – Pipelife avd. Surnadal som er den største arbeiderforeningen i Pipelifekonsernet. De teller totalt 102 medlemmer, hvorav 55 av disse er ordinære medlemmer i dag.
Deres viktigste oppgave er å sørge for at arbeidernes interesser til enhver tid blir hørt. Dette være seg i konsernets daglige drift, når nye produksjonsmetoder blir innførte, automatisering av rørproduksjonen eksempelvis. De sørger også for at arbeidsgiver følger hovedavtalen ved lønnsforhandlinger.
Verneombud velges per avdeling og det er viktig å sørge for valg av tillitsmenn også. De påpeker viktigheten av at rekruttering av ungdommen settes i høysetet, derfor prioriteres dette arbeidet i form av at de er tilstede på Surnadal ungdomsskole en dag i uken for å få elever med på prosjekt initiert av Pipelife.
De har til hensikt tidvis å vise sin støtte til gode tiltak i bygda og håper med dette å få et positivt omdømme, noe de utvilsomt får med et slikt tiltak.
De presiserer at alle lag og enkelttiltak kan være kandidater til å få en pengegave fra Surnadal Kjemiske. I år var det spesielt «Treffast Surnadal» og Surnadal og Rindal Revmatikerforening som utmerket seg og som derfor stikker av med prisene.
Vel fortjent sier leder Marius. W. Monsøy og nestleder John Christian Sogge i Surnadal Kjemiske, som begge møtte opp og foretok overrekkelsen av gavene. Begge lagene viste stor takknemmelighet over gavene på kr. 5000, og hadde allerede planene klare for hvor de kunne benyttes.

2 menn gir bort pengegaver og blomster til en mann og en kvinne
Leder Marius. W. Monsøy og nestleder John Christian Sogge i Surnadal Kjemiske gir bort pengegaver til Treffast Surnadal v/Ann Kristin Nerland Bruset og Surnadal og Rindal Revmatikerforening v/Sivert Moen

Leder for Surnadal og Rindal Revmatikerforening Sivert Moen minner om at foreningen blant annet tilbyr alle sine medlemmer oppvarmet basseng på Surnadal Ungdomsskole hver onsdag kl. 19:30 til 21:00 i skoleåret, og da med instruktør tilstede. Bassenget er åpent for alle og varmtvannstrening er trening som reduserer smerte og øker funksjonsnivået i kroppen. Varmtvannstrening er vår «signaturaktivitet» sier Sivert. Alle medlemmer får tilbud om to behandlinger i året hos fotterapeut både i Rindal og i Surnadal, hvor foreningen sponser prisen per behandling.
Ellers forsøker vi å få til en tur til Savalen under «Revmauken» i juni eller oktober hvert år, hvor også foreningen sponser en del av turen. Vi forsøker også å få arrangert turer i nærområdet hvor alle medlemmer kan telta.
På våre medlemsmøter fletter vi inn informasjon om forskjellige tema rundt revmatisme, hvilke behandlingstilbud som finnes, og hvordan vi kan lære å håndtere revmatiske plager.
Vi holder julebord for medlemmene i nov- eller desember hvert år. Vi ser viktigheten av at vi kan ha en møteplass hvor vi kan møte likestilte, og hvor vi kan etablere en felles strategi for å påvirke myndighetene og helsevesenet til å gi revmatiske sykdommer høyere prioritet både med tanke på behandling og forskningsarbeid sier Sivert.
Norges Revmatikerforbund sine viktigste arbeidsfelt er forskning, informasjon, diagnostikk, undergrupper for spesialdiagnoser, barne og ungdomsarbeid, kurs, behandling og trening, medlemsblad, helsereiser og driften av eget behandlingsferiested Alfaz Oasis i Spania.

En mann overrekker en pengegave og blomster
Leder for Rindal Revmatikerforening v/Sivert Moen mottar gaven

Leder for Treffast Surnadal Ann Kristin Nerland Bruset er opprømt og glad for den fine pengegaven fra Surnadal Kjemiske og sier at gaven kommer godt med. Treffast Surnadal er tilstede med vidåpen dør på frivillighetssenteret hver tirs- og torsdag fra 11:00-13:00, der hovedformålet er at folk kan komme innom, treffe andre folk for en prat over en kaffekopp med noe attåt.
Mange er ensomme og kan ha stort behov for å omgås andre. Andre oppgaver kan være å skaffe ved til ensomme eldre, hvor de håper å få med ungdommer til å skaffe ved, klyve ved og tørke denne i etterkant. De forsøker også å få til aktiviteter hvor eksempelvis ensomme som mangler turkamerat kan knyttes til hverandre gjennom Treffast Surnadal, hvor de også kan være ledsagere på turer.
Her finnes også en Stikk UT «App», som kan lastes ned på telefonen, hvor man kan gå inn og registrere seg for turer. Slik kan man få turkamerater.
Ellers planlegger man «åpen gård» som en aktivitet hvor man kan treffe andre, arrangere «bli kjent» treff, hvor man kan spleise folk eller arrangere tidvise samtalegrupper. Til høsten håper Treffast Surnadal å få arrangert et seminar, med foredragsholder fra Nøtterøy, hvor tema skal være ADHD.
Mange folk lever med ADHD og har adferdsproblemer pga. det. De føler seg ofte misforståtte, av og til oppstår feil behandling av helsevesenet blant yngre folk som har diagnosen, noe som kan føre ti særdeles uheldige situasjoner. Andre grupper som de fokuserer på er folk med dysleksi, dvs. folk som har språklig redusert arbeidsminne og som i visse situasjoner føler seg tilsidesatt i samfunnet.

En mann og en kvinne klemmer mens en pengegave og blomster overrekkes til kvinnen
Leder for Treffast Surnadal v/ Ann Kristin Nerland Bruset mottar gaven

Ann Kristin er oppglødd over tanken på at her kan man slå seg sammen med Surnadal Kjemiske, Surnadal helsevesen og Surnadal kommune om dette arrangementet, og håper samtidig selvsagt på mer støtte til laget sitt fra Surnadal kommune.

Etter overrekkelsen bød Treffast Surnadal på kaffe og kaker, og mens stadig nye folk var innom frivillighetssentralen som holder hus i Møbel-Fiske-bygget inngang fra miljøgaten på Skei, så gikk praten lystig rundt bordet. En herlig gjeng dette og Trollheimsportens utsendte anbefaler på det sterkeste at folk stikker innom til en hyggelig prat over en kaffekopp! Her er det god stemning, solid takhøyde og gjestfrihet og man går definitivt ikke tom for samtaleemner.

Powered by Labrador CMS