Sara Akerfeldt kunne stolt presentere Surnadalsboksen, som ordfører Margrethe Svinvik delte ut til de oppmøtte nytilskuddene i kommunen.

– Jeg blir glad, stolt og optimistisk

Publisert Sist oppdatert

På årets første høstdag, en solstrålende 1. september, ble tidenes første «Surnadal i boks» delt ut. Primus motor, Sara Akerfeldt fra Surnadal Næringsforening, fikk sammen med ordfører Margrethe Svinvik andre representanter fra kommunen og næringslivet æren av å dele ut velkomstboksene til noen av kommunens nyeste tilskudd.

Svenske Johan Mogstad Åsenklint, som selv jobber som enhetsleder for teknisk drift i kommunen, skryter av tiltaket.
– Det er jo fint å flytte hit, så det å få vist frem hvor fin en plass dette er med disse boksene er et kjempetiltak. Selv om jeg naturlig nok får et visst innblikk gjennom jobben også, sa han.

Johan er gift med Silje som er utflyttet bæverfjording, og sammen har de barna Erik og Freyja.

Johan Mogstad Åsenklint tar imot boks fra ordføreren. Kona Silje med barna til høyre.

– Dette jeg så for meg

I den grad den seremonielle overrekkelsen kan kalles nettopp det, så var det iallfall ordføreren som gikk i bresjen for det. I sin tale sa hun at hun ønsker at Surnadal skal oppfattes som et inkluderende sted.

– Det er en berikelse at folk ønsker å flytte hit til oss. Personlig kjenner jeg Surnadal som en plass for alle, og jeg håper dere alle vil finne dere godt til rette. Jeg blir glad, stolt og optimistisk når jeg ser dere. Jeg vil at dere skal vite at jeg og resten av kommunen er her for dere, sa en smilende Svinvik.

Det er nærmere halvannet år siden daværende styreleder i Surnadal Næringsforening, Sara Akerfeldt, først presenterte ideen om «Surnadal i boks» for formannskapet i kommunen. Siden den gang har Akerfeldt & co fått både økonomisk støtte fra kommunen og ikke minst mange av kommunens lokale bedrifter med på å komme med bidrag til boksen.

Sara Akerfeldt kunne stolt vise frem fruktene av sitt arbeid.

Det var derfor en stolt Akerfeldt som kunne presentere de fire første boksene som ordføreren overrakte de nytilflyttede og hjemvendte.
– Det var omtrent dette jeg så for meg da jeg fikk ideen, strålte Akerfeldt, som selv har hatt status som nybegynner i Surnadal i sin tid.

Mange vendinger

– I boksen finner dere vakuumpakket kjøtt fra Sylte gårdsslakteri, spill fra Ark, honning fra Bians Honning og produkter fra Skei klippotek, for å nevne bare noen av bidragsyterne. Og så et velkomstbrev fra ordføreren, sa Akerfeldt til mottakerne.

– Dette er en veldig fin måte for bygda å få vise seg frem på, supplerte ordfører Svinvik. På denne måten får vi vist frem næringslivet vårt til nykommere. Og så er det så fint at vi kom i mål med prosjektet. Det blir mange vendinger før alt er i boks!

En som kan måtte forventes å spille både med og uten vest, for den som tar referansen, er Surnadal ILs nye daglige leder, Juras Chachlauskas. Akkurat denne gangen var han glad mottaker av boks, men la oss håpe at SIL fortsetter som en inkluderende arena under hans styre.

Surnadal ILs nye daglige leder, Juras Chachlauskas, var storfornøyd med sin boks.

– Dette er et kjempetiltak, og særlig takknemlig er jeg for surnadalsordboka i boksen, smilte den forhenværende tynsetværingen.

– Jeg har vært snart én måned nå og har allerede begynt å bli kjent med både Idrettslaget, bygda og folket. Det har vært fullt av besøk de første ukene.

Fra gård til gård

En hjemvendt datter i bygda er den nye biblioteksjefen, Gunhild Marie Täringskog (tidligere Settem, red.anm.).

Kommunens nye biblioteksjef, Gunhild Marie Täringskog var glad for å komme hjem igjen. I bakgrunn skimtes Åse Torill Solli fra Trollheim og Heidi Meslo Sæther og styreleder Britt Brauten fra Surnadal Næringsforening.

– Nå har jeg vært borte fra bygda i 20 år, så det er mye oppi her jeg ikke kjenner til. Men det er kjempegøy å komme hjem til en slik velkomst, smilte Täringskog, som har flyttet hjem sammen med ektemannen Simon og sine to barn. Herr Täringskog har for øvrig fått seg jobb på Pipelife.

Ekteparet Vegard Eliassen og Maria Fiske Eliassen har tatt med guttene sine, Johannes og Matias, og meldt flytting fra Trondheim til øvre Surnadal. De går nå fra gård til gård.

– Far kommer fra gården på Fiske. Det er onkel som driver, men det ligger nok an til at vi tar over gården på sikt, sa Maria med det avslørende pikenavnet.

Maria Fiske Eliassen og Vegard Eliassen sammen med sine gutter.

Maria er utdannet sosionom, mens Vegard er snekker. Sammen har de drevet og jobbet på besøksgården Sørem Gård i Trondheim de siste fem årene. Men selv om ekteparet muligens tar over gård etter hvert, har begge to status som jobbsøkere i Surnadal.

– Jeg har vært på noen intervjuer allerede, så får vi se, sa Maria.

– Dette blir spennende, slo Vegard Eliassen fast.

Powered by Labrador CMS