Ei lita hytte og snødekte trær
Hytta i skogen ❄️ #tørsetmarka #skibygdarindal

God morgen 2. desember

I dag markeres FNs internasjonale dag for avskaffelse av slaveri, vedtatt 2. desember 1949. Laos og De forente arabiske emirater feirer begge sine nasjonaldager, og Borgny, Borghild og Bård har navnedag.

Slaveri har utviklet seg og manifestert seg på mange forskjellige måter opp gjennom historien. FN har dokumentert at det fortsatt finnes tradisjonelt slaveri, som skyldes diskriminering i samfunnet over lang tid. Det kan skape slitesterke kulturelle verdier som det er vanskelig å endre, slik som kastesystemet i India er et eksempel på.

Men det har også oppstått mer moderne former for slaveri slik som tvangsarbeid. Flyktninger er spesielt utsatt for menneskehandel og tvangsarbeid. Tvangsarbeid er knyttet til forbrytelsen menneskehandel.

Menneskehandel er å utnytte barn, kvinner og menn til å utføre arbeid og tjenester ved bruk av tvang, vold eller trusler. Det kan også være ved å lure eller utnytte personer i en sårbar situasjon. 70 prosent av ofrene for menneskehandel er kvinner og jentebarn, ifølge FN.

Noen historiske hendelser på denne datoen:

1905 – Norsk Hydro blir grunnlagt
1915 – Albert Einstein publiserte den generelle relativitetsteorien
1981 – Britney Spears blir født
1988 – Benazir Bhutto ble tatt i ed som Pakistans statsminister, og ble dermed første kvinnelige statsleder i et islamsk land

Powered by Labrador CMS