Eivind Ellingsve, relativt ny kjøpmann på Rema 1000 Surnadal, har kommet godt i gang.

I full gang – både i butikk og på den nye hjemmebanen

Da kalenderen viste vårmåned for første gang i år, tok den nye kjøpmannen på Rema 1000 i Surnadal over driften. Eivind Ellingsve, opprinnelig fra Vesterålen, har tatt med familien til Surnadal for å overta drifta på Rema-butikken. Og nærmest som troll i kommunens ord har han nå satt i gang totalrenovering av huset de kjøpte.

Boliger er en het potet i kommunen, og nylig ble også Boligkonferansen arrangert. Det er selvfølgelig en ren tilfeldighet at Ellingsve tar signalene fra kommune og forståsegpåere om at (total-)renovering av eksisterende bolig anses som like lurt som å bygge nytt, men timingen er like fullt upåklagelig. – Huset kjøpte vi faktisk usett, selv om samboer var nede på befaring i bygda før jeg faktisk tok over butikken, smiler den trivelige nordlendingen.

Eivind har, sin relativt unge alder på 28 til tross, lang fartstid i Rema-systemet. Først jobbet han fem år i Bodø, før han meldte overgang til Rema 1000 i Innhavet i Nordland. Der ble han i tre år, til telefonen en dag ringte.

– Det var regionssjefen for region Nordre Vestland. Da fikk jeg spørsmålet om jeg kunne tenke å ta over driften i Surnadal. Det syntes jeg hørtes spennende og interessant ut.

– Alltid hatt lyst til å eie

Dermed var det bare å pakke for seg selv, samboer og ettåringen deres og komme seg til den brede bygd. «Cirka» den 1. mars tok Eivind over drifta av butikken, og selv om «bygdedyret» kan attestere om at det kan være rett så krevende å være kjøpmann, ser ikke Eivind mørkt på tilværelsen. Ett av grepene er å sette bort renoveringen av huset i Hamnesvegen.

Eivind setter bort arbeidet, og scorer poeng på hjemmebane!

– Det er mye å gjøre på Rema, så da er det greit å bli fortere ferdig med huset. Så slipper jeg å holde på i fritiden de neste fem årene. Jeg fikk gode skussmål om Janis, og det ser bra ut så langt. Jeg har alltid hatt lyst til å eie egen bolig, det har ikke akkurat vært aktuelt der jeg har vært tidligere, sier Ellingsve.

Janis Balandins i Snekker og Malerservice er altså den som har fått ansvaret for å renovere huset til Ellingsve.

Eivind måtte komme innom Janis og gjengen for å ta stilling til noen av mange valg som oppstår under renoveringsarbeidet.

– Lurt å tenke renovering

– Jeg var selv på Boligkonferansen og kjente meg igjen i mye som ble sagt der. Vi ser at mange som flytter tilbake hit er i etableringsfasen, og de kjøper gjerne eldre hus med behov for renovering. De som tenker i de baner tenker lurt. Det er mange 70- og 80-tallshus på markedet, og de oppfyller gjerne ikke dagens standarder, sier Balandins.

Og selv om Janis, på vegne av selskapet sitt, sjeldent tenker begrensninger, så ser han likevel sin plass på renoveringssiden. – Flere utbyggere har lyst til å bygge nybygg, så da kan vi i Snekker og Malerservice spesialisere oss på renovering. Særlig våtrom er en spesialitet, smiler Janis.

En liten kikk inn i arbeidet på huset til Eivind. Avretting av nytt bad med dusjhjørne til høyre, og åpen kjøkken- og stueløsning inn døra.

Janis er selv ansvarlig for tilflytting til Surnadal etter hvert. Flere av arbeiderne i firmaet har enten allerede etablert seg i Surnadal, eller er i ferd med å gjøre det. – Folk tror kanskje at mange hos oss fortsatt pendler, men mange holder på å etablere seg her. Vi er nesten bare latviere ennå, men nå har vi faktisk tatt inn en ukrainsk flyktning. Vi snakker jo språket og arbeidskulturen er heller ikke helt ukjent, fortsetter Janis.

– Så kapasiteten vår er økt over tid, og det blir enklere å planlegge. Det er bare å ta kontakt, vi er klare for nye oppdrag!

De flinke folka i Snekker og Malerservice. Fra venstre: Andrejs Kuciba, Elvijs Makaris, Andrii Chernysh, Virgins Makaris og Janis Balandins.
Powered by Labrador CMS