Surnadal og Rindal kulturskole øver til Vårsøghelga

Mange barn oppstilt for fotografering, med musikkinstrumenter rundt seg,
En god kombinasjon av dansere og musikere.

– Målet er full sal!

Fredag ettermiddag var band og dansekompaniet fra kulturskolen i full gang med øving til Vårsøglandet sammen med bandleder Rune Dalager.

Publisert Sist oppdatert

Vårsøglandet er en forestilling som arrangeres i Vårsøghelga. Her er det elever fra Surnadal og Rindal kulturskole som danser, spiller, synger og dramatiserer. 

Vårsøglandet vil ha en god miks av dansere, vårsøg med band, slåtter fra Nordmøre spilt på piano, og det ryktes også morsomme parodier av kjente personer.

Kulturskole-elevene har i tillegg laget en egen låt dedikert til Vårsøglandet, som vil være avslutningslåten.  

Flere barn som synger og en mann som spiler gitar.
God stemning og full trøkk på øving!
Ei jente som spiller piano.
Hedda Moen Gjerstad skal både spille og synge.

Alt fra drama til kunst

Det er verdt å notere at kunstfag har tatt inspirasjon av Vårsøg, og har laget malerier basert på forestillingen, som skal utstilles samtidig. Så her er det snakk om mange timers arbeid fra alle elevene på Kulturhuset.

Mye arbeid

Selv om øvingene er i full gang, er de hardeste øktene fortsatt ikke unnagjort. De har satt av en hel uke, hvor de skal øve nesten en hel uke i strekk. Men de er motiverte og ivrige.

En del av noe større

Prosjektleder Linda Torvik understreker at det veldig fint å få være en del av et større program, med tanke på alt som kommer til å skje den dagen.

Denne forestillingen er et resultat av ikke bare en linje på kulturskolen, men alle. Mange timer jobb er lagt ned og heftig koordinasjon har blitt gjennomført, og de håper så mange som mulig tar turen.

– Målet er full sal, sier Linda.

Powered by Labrador CMS