Marit Landsem inviterte til sommeråpning av Brukt og Bakels på Landsemholten.

Folksomt på sommeråpning

Publisert Sist oppdatert

Lørdag inviterte Marit Landsem til åpning av Brukt og Bakels på Landsemholten, i Rindal. Åpningen ble markert med konsert i "Ola-huken" på gårdstunet og salg av "bakels", kaffe og saft. Orchid Thai gatekjøkken stilte med salg av thaimat.

I følge "butikkdama" Marit hadde det kommet og gått folk hele dagen. Det var ikke bare rindalinger som tok turen innom, men folk fra Kristiansund, Melhus, Trondheim og Tyskland. Mange tok turen for å få med seg åpningskonserten.

Konserten ble åpnet av Lars og Arne Landsem som framførte en revylåt skrevet av Marit Ingeborg Bakk. Sangen handler om storbonden Ola og det vanskelige valget mellom kjerringa Gjertrud og kua Litago. Med Arne som Ivar Medaas framførte de også Dar kjem dampen og Jakob Sandes Hestehandlarar.

Storbonden Ola og Lars Landsem.
Arne Landsem som Ivar Medaas.

Sammen med sønnen Bendik fortsatte Lars Landsem konserten med låtene Sunday Mornin' Comin' Down av Kris Kristoffersen og Heart of gold av Niel Young. Martinus Landsem, også sønn av Lars, var vokalist på Hyldbakk/Sommaro sangen Nordmørsminne og Ted Gärdestads Jag vill ha en egen måne. Trioen avsluttet med allsang til Hey Jude.

Bendik og Lars.
Martinus, Lars og Bendik.

Artisten Ganges Nordal som er bosatt i Trondheim, med hytte i Vålåskaret, opptrådde på Landsemholten for første gang denne lørdagen. Marit møtte hyttenabo Ganges i påskehelga da han holdt konsert på seterstølen i Vålåskaret, og booket han umiddelbart til årets sesongåpning av Brukt og Bakels. Ganges spilte et variert reportoar, med Svingensongen av Odd Nordstoga, Dear boy av Paul McCartney, Scared of heights av Espen Lind, Give a little bit av Superstramp, Don´t dream it´s over av Crowded house, Svartlamon av Tre små kinesere, Starman av David Bowie, Across the universe av The Beatles og en coververson av låta Love supreme.

Ganges Nordal.

Siste artist ut var Leo Davadi Sundli (13) som framførte to låter han har skrevet med gruppa STORM. Låtene I lied to you og Invincible ble akkompagnert av far Sveinung Sundli på tramporgel. Lillebror "Ridder-Viljar" som for anledningen var utkledd som superhelten Hulken bidro tidvis både på ukulele og med backup-vokal.

Leo framførte to låter han har skrevet selv.
Far Sveinung på tramporgel, og lillebror Viljar på ukulele.

Leo kjenner Marit og Ola på Landsemholten godt, og forteller at han har både opptrådd og overnattet hos dem flere ganger. Første gang var han 3 år gammel.

STORM har allerede to låter tilgjengelig på strømmetjenesten Spotify, og til høsten vil også Invincible bli sluppet.

Brukt og Bakels vil holde åpent i kulturvøkkuhelga, og videre utover i juli måned. Åpningstidene vil bli lagt ut på Brukt og Bakels' facebookside.

Bruktbutikken oppfylt med varer.
Powered by Labrador CMS