Flere personer som synger og spiller sammen.
Fullt trøkk på søndagens øving.

Forberedelsene til årets Merry f**ing Christmas er godt i gang

Publisert

I år er det femte gangen Surnadal konseptutvikling (SKUV) arrangerer juleshowet, Merry Fu**ing Christmas i Surnadal kulturhus. Årets arrangement vil inneholde de beste innslagene fra de fire første årene. Det vil bli topp underholdning og fullt trøkk fra første låt. Man får altså høre lokale sangere og musikere, dansere og revyartister på høyt nivå, som leverer annerledes julemusikk og revynummer fra øverste hylle.

Gode musikere i forrykende juleshow

- Stort sett har vi de samme musikerne som før, med kjente surnadalsnavn som Karstein Mauset, Torstein Snekvik, Lisa Botterli Flostrand, Gunn Astrid Hove og Pernille Torvik Kvande som vokalister. De akkompagneres av Brage Kristian Einum og Rolf Paulsen på tangenter, Olav Nergård Tørset på slagverk, Torbjørn Kvande på bass og Ola Langli på gitar, sier Øystein Hjelle Bondhus, som selv er med som artist. 

Dansere og revyinnslag

Dansekompaniet fra Surnadal og Rindal kulturskole er som alltid med på å heve forestillingen, og det samme gjør et knippe lokale humorister i eliteklassen. Inn mellom sangene blir det gjensyn med Gøran Bolme, Nils Inge Aasgård og Kristian Nerland samt Line Indergård, Håkon Solem og Eirik Nordvik. 

Variert sangprogram 

- Vi lover skikkelig rocka julemusikk, og show med glimt i øyet, sier Øystein Hjelle Bondhus. 

Vi får blant annet høre Morten Harkets A kind of Christmas card og The Pogues sin Fairytale of New York, som er høyaktuell i år etter som Shane MacGowan nylig er død, bare 65 år gammel. 

Som navnet sier så har SKUV med Merry Fu**ing Christmas opprettet en tradisjon med å lage en juleforestilling med et litt annerledes innhold enn det klassiske julerepertoaret. 

Jula er en høytid for raushet og inkludering, og dette gir naturligvis også rom for julekonserter og -show i de fleste former. Dog er det også noen som helst ikke vil ha noe med jula og gjøre, og som like godt ser at jula er omme like fort som den kommer. Kanskje appellerer denne typen juleunderholdning både til disse folkene, og til den tradisjonelle typen mennesker. 

Vi får høre både kjente og litt mer ukjente juleklassikere, og med humoristiske skråblikk underveis satser vi på en løs og ledig halvannen time med topp juleunderholdning. For folk som skal på julebord disse kveldene er dette et utmerket vorspiel, men forestillingen er naturligvis åpen de som ikke skal på julebord også. 

Forhåndssalget er godt i gang 

Forhåndssalget er godt i gang og mange billetter er solgt, så ikke vent for lenge med å få tak i noen av de gjenværende billettene. Alt overskudd går, som alltid, uavkortet til SKUV sitt arbeid med å bygge opp en arena for lokale kulturutøvere.

Konsertene i år starter fredag 8. desember og fortsetter lørdag 9. desember på Kulturhuset i Surnadal, og skulle man gå glipp av disse konsertene, så kan man ta turen til Kristiansund i romjula. Den 29. desember arrangeres nemlig Merry Fu**ing Christmas i Braatthallen. 

Flere personer som synger og spiller sammen.
A kind of Christmas card øves inn.

Øvingen gikk så det suste på søndag

Jeg overvar noen sanger på musikkrommet sammen med SKUV’s artister på søndag, og med hånden på hjertet anbefaler jeg på det varmeste at folk kjenner sin besøkelsesplikt og raskest mulig kommer seg på konsert, for dette var i høyeste grad hørbart. Lykke til med konsertene!

Powered by Labrador CMS