Iasi Romania

Iasi, Romania

Hanna Mette Romundstad er vernepleierstudent. På sin tremåneders praksisperiode opplever hun livet litt annerledes enn sine kolleger som har sin praksis i Norge. Hanne Mette forteller i ord og bilder fra Isai i Romania 11. februar 2006 og i dag som oppdatering av reisebrev fra dette året:

Fra før er reisebreva for 2004 og 2005 kommet på plass fra gamle til nye Trollheimsporten. Klikk på linkene! Dette stoffet finne du under Reisebrev når du klikke På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Framover nå oppdaterer vi 2006 med nye reisebrev og så følger resten av årene.

Har du kommentarer eller noe å melde om til dette - er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no. Skal du ut og reise - send oss gjerne et reisebrev: redaktor@trollheimsporten.no.


Jeg bor på et internasjonalt studenthjem, Gaudeamus!

Her kommer en hilsen fra Romania!
 
Jeg har nå vært byen Iasi i Romania akkurat 1 mnd i forbindelse med min 3.årspraksis på vernepleierstudiet. Oppholdet her har så langt gått bra og jeg trives. Er på 3 forskjellige praksisplasser, et psykiatrisk sykehus der jeg jobber med barn, et dagsenter for Downs Syndrom, og et senter for barn med autisme, cp, ADHD og andre diagnoser. På 2 av plassene er forholdene bra, men på det psykiatriske sykehuset er det mindre bra, for å si det mildt. Men jeg trives fordi, og prøver så godt jeg kan å kommunisere med barna. Litt vanskelig, siden jeg kan bare noen få setninger på rumensk.

Byen Iasi har ca 350 000 innbyggere, og består av veldig MANGE kirker. Var i kirka en søndag, det var en spesiell opplevelse. Kirka var fylt opp med folk, stemningen var helt annerledes enn i Norge. Ellers så har jeg opplevd at det kan bli veldig kaldt her. Det var nede i -30 grader, med en iskald vind fra Sibir. Da var det godt å ta fram bobbelbuksa og ullvangundertøy.

Nå til helgen skal jeg på en rundtur for å se Nord-Romania. Har ennå ikke vært på landet, så jeg håper det blir en spennende tur med nye opplevelser. Praksisen varer i 3 mnd, så det er ennå 2 mnd til jeg kommer hjem. Men tiden går fort, og jeg lærer mye!!
 
Hilsen fra Hanne Mette Romundstad

På tur til praksis!

En av de største kirkene!

Inni den samme kirken.

Presten med hjelpere.

Kaldt vintervær...

Leter etter mat i søppelet!