ANNONSE:

Tjukkerter — husmannskost av beste slag på Todalshytta

Tjukkerter har litt ukjent opphav, men den var nok vanlig i Nordland, pa Vestlandet og på Indre Nordmøre - alt tidlig pa 1800-taIIet var nok dette vanlig husmannskost. Gule erter, salta kjøtt og poteter var oppskrift pa lang holdbarhet, god mettende kost og god smak.

Erter, kjøtt og flesk er vel kanskje ogsa den retten som har lengst tradisjon til sjøss. Det var slik man oppbevarte maten fen saltet kjøtt og flesk, det vare seg okse, svin eller sau. Det vanligste var nok sauekjøtt og flesk. 0g erter som var tørket og oppblått igjen, - og en godt holdbar kalrot.

Lort Phillip har salta kjøtt pa gamlematen og er klar for servering torsdag 3. november, når Todalshyttas kjøkken fyller opp storkjelen med gode ravarer. Ikke ga glipp av denne årlige tradisjonen - det blir nemlig et år til neste gang.

Serveringen starter torsdag kl 15:00 og varer til 18:30 - bestill pa telefon eller SMS til Arve Evensen pa telefon nr 929 97 550

- Velkommen skal eder være...

Powered by Labrador CMS