Liv Dalsegg og Elin Mo fra Surnadal Sparebank, her sammen med Tor Hansen fra politiet.
Liv Dalsegg og Elin Mo fra Surnadal Sparebank, her sammen med Tor Hansen fra politiet.

Koronatilpasset russetreff

Mandag 26. april ble det årlige russetreffet i regi Surnadal Sparebank igjen gjennomført etter ett års opphold.

Publisert Sist oppdatert

Kommuneoverlege Bjørn Buan ga tillatelse til å gjennomføre treffet (nr. 11 i rekken) så lenge det var mulig å gjøre det på en forsvarlig måte. Treffet, som tradisjonelt bruker å finne sted i banken, ble derfor denne gangen holdt i kinosalen på kulturhuset for å gjøre samlingen så koronavennlig som mulig.

Nyttig informasjon fra lokale aktører

Mange russ fra Surnadal videregående skole, møtte med glede opp i kinosalen like etter skoledagen var omme. Her fikk de mye verdifull informasjon fra et utvalg lokale aktører.

Elin Mo, kunderådgiver i banken, snakket om privatøkonomi og ga tips om blant annet forsikring, boligsparing for unge (BSU) og annet en må tenke på rundt prosessen med å flytte hjemmefra. Markedssjef Liv Dalsegg formidlet informasjon om Surnadal Sparebank sin overgang til Sparebank1 Nordmøre og hva det innebærer for kundene.

Helsesykepleier fra Surnadal videregående skole, Berit Moan Møkkelgård, oppfordret russen til å vaksinere seg mot hjernehinnebetennelse og hvordan de skal gå frem med å gjøre dette, samt hvilke symptomer de må være obs på. Hun redegjorde også for hvordan en skal teste seg for seksuelt overførbare sykdommer.

Bjørn Arne Østbø fra ambulansetjenesten, advarte blant annet mot alkoholforgiftning og hvor viktig det er å bruke bilbelte, og Tor Hansen fra politiet hadde et lengre framlegg med tema som trafikksikkerhet og hva som bør og ikke bør være lov for russen å gjøre.

Her understrekte Hansen med et smil at om russen finner på å bråke i vel overkant mye på parkeringsplassen ved senteret en stille hverdagsnatt, så risikerer de at han, som senterets nærmeste nabo, vil være raskt på plass. Ellers oppfordret han russen til å følge med på nasjonale og eventuelt lokale koronarestriksjoner, som til en hver tid gjelder.

Ordfører i Surnadal, Margrete Svinvik, holdt en flott tale for russen, og vektla at hjembygda alltid vil være her og ønske de velkomne tilbake med åpne armer. Representant for sanitetskvinnene, Britt May Hollås, oppfordret russen til blant annet å teste seg mot korona om en hadde symptomer. Sanitetskvinnene hadde også i år fikset innholdsrike goodiebags for russen.

Ellers ønsket alle russen en fin og trygg russefeiring.

Pizza i Horisonten

Etter at alle aktørene hadde fått sagt sitt, gikk veien videre til Horisonten på Surnadal hotell. Her fikk både russen og de andre involverte påspandert brus og pizza av banken.

Ordfører Margrethe Svinvik holdt tale for russen.
Ordfører Margrethe Svinvik holdt tale for russen.
Som avslutning på russetreffet fikk russen påspandert pizza og brus.
Som avslutning på russetreffet fikk russen påspandert pizza og brus.