Samspill: Fra venstre Silje Lindèn og Johannes Tylden fra Kristiansund Skolekorps sammen med Magni Schei Hyldbakk og Nina Røen fra Surnadal Skolekorps

Surnadal skolekorps med gjester i Storstua

Lørdag ettermiddag inviterte Surnadal skolekorps til konsert i Storstua. Med seg hadde de gjester fra Kristiansund, Averøya og Tustna. Sammen vartet de opp med et par timer vel verdt å bruke lørdagsettermiddagen på.

Publisert

Surnadal Skolekorps er et lite, men i aller høyeste grad levende korps. Det er imponerende å høre hva de får til med bare 8 medlemmer. Vertene startet konserten med Bjørns marsj og Norge i rødt, hvitt og blått før de avsluttet med det dirigent Torgeir Andresen mente må være Surnadals nasjonalsang, Vårsøg.

Vi må bare være enig med Andresen når han spør -Er de ikke flinke? Med åtte musikanter og tre drillpiker lagde et flott show.

Det er noe som heter å trives som liten, men Surnadal Skolekorps skulle ønske de var større, og jobber aktivt med rekruttering.

-Vi har hatt et par henvendelser i det siste i forbindelse med potensielt nye medlemmer, men vi håper på å få med oss flere, sier Kristin Holten, leder i Surnadal Skolekorps.

Samspill over kommunegrensene

Nordmøre Ungdomsstorband består av ungdommer fra Surnadal, Kristiansund, Tustna og Averøya. Det er Kulturskolen i Kristiansund som gir dette tilbudet.

Det svingte bra da storbandet dro i gang med Diamond in the rough med vokalist Lana Elisabeth Ingrid Hansen. Ann Marit Amundsen gjorde seg også bemerket i samsang med Hansen på det siste nummeret, Bottom of the river av Delta Rain.

Nordmøre ungdomsstorband med vokalist Lana Elisabth Ingrid Hansen og dirigent Alf Ekholm

Kristiansund Skolekorps er noe større enn skolekorpset i Surnadal, og teller 20 unge musikere. Men også de sliter med rekruttering, ifølge leder Bente Askestad.

-Det har vært vanskelig å markedsføre seg nå under pandemien, men til høsten har vi planer om å invitere til åpne øvinger, og jobbe opp mot skolene, sier Askestad.

Antagelig ser de lyst på utsiktene, i alle fall startet de med Optimist av Jahn Teigen før de fortatte med Prinsessemarsj.

Samba og Salsa

Torgeir Andresen, som også dirigent for Kristiansund Skolekorps, og laget eget arrangement av rockeduoen The White Stripes låt Seven Nation Army fra 2003.

Kristiansund Skolekorps med dirigent Torgeir Andresen

I det siste har korpset også jobbet med brasiliansk musikk, og vartet opp med både samba og salsa før Surnadal Skolekorps entret scenen for samspill i Napoleon med sin hær.

Vi fikk også møte hanen på stabburshella før de to korpsene avsluttet med det Andresen foreslo som Kristiansunds nasjonalsang, Everyone need a friends sometimes av Dance with a stranger.

De to korpsene har øvd på numrene hver for seg, men aldri spilt dem sammen. Det greide de imidlertid med glans.

Vil ha nye medlemmer: Både leder i Surnadal Skolekorps Kristin Holten og leder i Kristiansund Skolekorps Bente Askestad jobber med rekruttering

-Det var artig med besøk, og fint for korpsene å få spille sammen med felles dirigent, mener Kristin Holten. Jeg tror de hadde det artig i lag.

-Torgeir Andresen er en dyktig dirigent, vi er glade for at han vil komme til Kristiansund for å dirigere korpset vårt, sier Bente Askestad.

Etter vel blåst konsert ventet en matbit på Surnadal videregående for sultne musikere og bakkemannskap.

Powered by Labrador CMS