Marius og pappa Tom Erik Kvande vant maratonturneringen på Surnadal Golfpark
Marius og pappa Tom Erik Kvande vant maratonturneringen på Surnadal Golfpark

Marius til topps i maratonturnering

Sammen med pappa, Tom Erik Kvande, tok golftalentet 13 år gamle Marius Kvande førsteplassen i helgas maratonturnering på Surnadal Golfpark.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag var det klart for Surnadal Golfklubbs maratonturnering på Surnadal Golfpark. Under turneringen gikk deltakerne seks runder, og til sammen 15 timer på banen, bare avbrutt av et par matpauser. 60 deltakere, fordelt på 30 par deltok.

Etter en spennende avslutning, halte far og sønn Kvande inn seieren etter kniving om førsteplassen, og kunne dermed stikke av med hovedpremien, en tur til Polen til en verdi av 20000.

Både far og sønn er fornøyd med innsatsen. Dermed måtte konkurrentene Pål Vidar Stensen og Junette Hernandez fra Frøya/Hitra Golfklubb se seg slått på målstreken. Begge parene hadde samme poengsum, men seieren ble avgjort på handicap.

-Storveis, sier Tom Erik Kvande.

-Dette hadde jeg ikke forventet. Målet var topp ti, sier Marius Kvande etter seieren.

Tor Oterhals fra Surnadal Golfklubb overrekker golftur til 20 000 til vinnerne
Tor Oterhals fra Surnadal Golfklubb overrekker golftur til 20 000 til vinnerne

Mange turneringer

Det er ikke til å stikke under en stol at golf tar opp mye av tiden til Marius, han deltar blant annet på, Narvesen Tour, en klubbturneringer i golf for barn og juniorer, som arrangeres av golfklubbene i hver region. Gjennom Narvesen Tour kan man kvalifisere seg til eliteturneringen for juniorer i Norge, Strixon Tour. Mange av helgene til far og sønn Kvande går med til golf i den snøfrie delen av året.

-Det blir en del turneringer, innrømmer pappa tom Erik Kvande, foreløpig er det mest lokalt. Dersom Marius skulle gå videre fra Narvesen Tour, går imidlertid turen til Drøbak for landsturnering.

Det vanket mange gratulasjoner etter seieren. Her er det Haldis Vitsø som gratulerer vinnerne
Det vanket mange gratulasjoner etter seieren. Her er det Haldis Vitsø som gratulerer vinnerne

Både Tom Erik og farfar Terje Kvande spiller golf. Marius fikk være med på banen i ung alder, og startet sin golfkarriere som ballgutt. Det er blitt mange timer på golfbanen på Mo etter at han selv begynte å spille i 2020. I dag er farfar er glad for at gutten får anledning til å prøve seg på andre arenaer.

-Det er det en vokser på, å få spille på andre baner og treffe andre unge, sier Terje Kvande.

Marius 8 år assisterer farfar på golfbanen
Marius 8 år assisterer farfar på golfbanen

Marius har dessuten hatt timer med tidligere proffspiller Paul Blaikie. Blaikie halte inn fjerdeplassen i helgas maratonturnering sammen med makker Marit Kjelsås.

Savner ungdommen

President i Surnadal Golfklubb, Hallvard Kvande, ser gjerne at flere ungdommer oppdager golfsporten.

-Vi hadde et oppsving under koronaen. Golf var en av de få tingene det var mulig å holde på med. Noen av disse har fortsatt, men vi savner flere unge.

Marius Kvande skal straks feire 13-årsdag, og begynner på ungdomsskolen i høst. Han ser for seg videre satsing på golf. Etter endt grunnskole vil han søke på golflinje på videregående.

Det skulle vise seg at Marius ikke var riktig ferdig med golf denne dagen. Etter 15 timer på banen, fikk han seg litt middag i teltet, før han stakk ut igjen. Da var han å finne på treningsområdet utenfor golfbanen i full sving med kølla igjen. Det var tid for en liten treningsøkt på tampen av dagen.

Øver litt ekstra etter 15 timer på banen. Energien er upåklagelig.
Øver litt ekstra etter 15 timer på banen. Energien er upåklagelig.

Se tidligere saker om Marius Kvande på Trollheimsporten:

Team Norway har tatt ut Marius Kvande (12) til talentsamling (trollheimsporten.no)

Ung og lovende golfspiller - Trollheimsporten

Powered by Labrador CMS