Musikalsk eventyrreise med Surnadal skolekorps

Hvor mange skolekorps har spilt konsert ute på 1500 meters høyde? I kald sno og med en tysk turistbuss og noen andre turister som publikummere. Og langt der nede Geirangerfjorden… Jo, Surnadal skolekorps gjorde akkurat dette søndag formiddag.

Publisert

En drøy time senere spilte de på dekk på ferja fra Geiranger til Hellesylt, med et entusiastisk publikum fra mange land som tilhørere. De filmet, fotograferte og klappet. Du verden for en opplevelse. For oss alle sammen.

Surnadal skolekorps har vært på tur til Åndalsnes og Geiranger. Og Dompen Reiser var så heldige at vi fikk være med på å arrangere turen – med en herlig gjeng av musikere, søsken og foreldre.

Og la det være sagt med en gang. Surnadal skolekorps med dirigent Torgeir Andresen skal ingen kimse av. De er ikke mange, men de er knallgode. Fremst står drilljentene, som er med på å gjøre spillingene til en liten forestilling. Så kommer de unge musikerne som lager så mye vellyd at det er en fryd. Henrik og Sigve styrer det hele med henholdsvis tuba og trommer. Der er alt på stell. Rolige gutter som kan sine saker.

Denne skribenten spilte i korps på 70-tallet. Da var vi mange. Om man ikke helt kunne stemmen sin, gikk det an å gjemme seg litt. Eller ta en liten kunstpause. Det var nok av dem som lagde god lyd. Dagens Surnadal skolekorps er få, der kan ingen sluntre unna. Derfor er de også så gode. Jeg mener å kunne litt om musikk. Og da kan jeg si – ganske sikkert – at her finnes det et utmerket grunnlag for et godt skolekorps i Surnadal i framtida. 11 aspiranter starter til høsten. Ikke rart styret og dirigenten smiler bredt. Tilbake til turen.

Trollheimen Turbuss og sjåfør Arleif kjørte oss sikkert fra det ene stedet til det andre. Opp Trollstigen, ned Ørnefjellsvegen, opp til Dalsnibba – og ned igjen. Høye snøkanter og viltre fosser. Krappe svinger og høye stup. Norge på sitt vakreste og villeste. Vi tok Romsdalsgondolen og spilte på toppen av Nesaksla, gjorde stor suksess med en liten konsert oppe på Trollstigen – og fikk låne selveste takterrassen på Hotell Havila i Geiranger til konsert. Dalsnibba oppe på 1500 meter er allerede nevnt, likeså ferja utover Geirangerfjorden – men ikke at korpset også spilte på Fjellstua oppe på Aksla i Ålesund – med utsikt over byen og resten av verden.

Ingen korps har vært på maken til turne. Jeg garanterer.

Siste dagen – mandag – lot musikerne instrumentene ligge. Vi kom tett på både oter og pingviner i Atlanterhavsparken, handlet og koste oss på Moa – og spiste pizza på Egon i Molde. Møre og Romsdal, sier jeg bare. For et fylke.

Fra starten tidlig lørdag morgen til hjemkomsten mandag kveld, ble dette en fornøyelse å være med på. Dagene kan skrives rett inn i minneboka. Neste gang noen av musikerne kommer opp på Dalsnibba eller Trollstigen kan de si at – ja, her har vi faktisk spilt. Den gangen i juni 2022. Da vi var på tur med Surnadal skolekorps.

Korps er tøft. Samspill bygger fellesskap og fine harmonier. Korps burde vært obligatorisk for alle som har tenkt å bli musikere. Tusen takk for turen. Fra Bodil og meg i Dompen Reiser. Og takk for medaljene vi fikk. Vi skal vi passe godt på dem.

Powered by Labrador CMS