Helge Røv og Annett Ranes stiller igjen som henholdsvis varaordførerkandidat og ordfører kandidat for Surnadal Arbeiderparti til neste års valg.
Helge Røv og Annett Ranes stiller igjen som henholdsvis varaordførerkandidat og ordfører kandidat for Surnadal Arbeiderparti til neste års valg.

Prøver igjen

Publisert Sist oppdatert

Nominasjonskomiteen til Surnadal Arbeiderparti er nå klare med partiets kandidater til ordfører og varaordfører til neste års kommunestyre- og fylkestingsvalg. Det blir den samme duoen partiet gikk til valg med for tre år siden: Annett Ranes og Helge Røv.

Leder i nominasjonskomiteen, Odd Arild Sande, kunne fortelle om en grundig og tett prosess det siste halvåret. Formelt sett er hverken Ranes eller Røv valgt av partimedlemmene som kandidater ennå, men det er rimelig å anta at komiteens innstilling får gjennomslag på partiets valgmøte førstkommende tirsdag. Da presenterer komiteen formelt listen for sine medlemmer, som da får én uke på seg før resten av listen skal vedtas.

– Vi hadde første møte i komiteen den 3. mai, og har åtte møter siden gang. Vi har vært seks medlemmer i komiteen, der to har vært AUF-ere. Totalt har vi nå 27 kandidater på listen, der 13 er damer og 14 menn. Vi har en bred og variert liste både med tanke på bakgrunn og alder. Snittalderen på listen er 44 år, der mange er i oppstartsfasen og i den aktive fasen i livet, og som derfor representerer Surnadal på en god måte. Og vi skal representere hele kommunen, sier Sande.

Leder i nominasjonskomiteen, Odd Arild Sande, innstiller Helge Røv og Annett Ranes som partiets kandidater.
Leder i nominasjonskomiteen, Odd Arild Sande, innstiller Helge Røv og Annett Ranes som partiets kandidater.

Som nevnt sto duoen Ranes og Røv sammen på liste forrige valg også, og ut fra egne ord er det kun mer erfaring og kompetanse som har blitt lagt på seg siden sist.

– Jeg er takknemlig for å bli nominert igjen. Forrige gang sa jeg nei først, men det har vært en god dialog med komiteen der vi har fått luftet tanker og strategier. Så denne gangen var det lettere å si ja, og jeg føler også jeg vet litt bedre hva jeg takker ja til, sier ordførerkandidat Ranes.

– Drivkraften min er å stille som kandidat for Arbeiderpartiet. Jeg tror på sosialdemokratiet og på partiprogrammet. Og hvis folk velger meg så vil jeg gjøre jobben for det jeg tror på.

Ranes har de siste årene opparbeidet seg en solid erfaringsbase gjennom både jobb og politiske verv. – Jeg har vært både tillitsvalgt og leder, og gjennom jobben har jeg hatt en del interkommunale stillinger som har gitt meg en nettverksbase. Og så har jeg blitt mer og mer politisk aktiv, så jeg føler jeg forstår enda mer nå, sier Ranes.

Varakandidat Helge Røv, som beskriver Ranes som «voksen» og seg selv som «gammel» ser en positiv trend i lokalpolitikken siden han selv ble aktiv på 70-tallet. Han tror ikke det blir store partimessige forskjeller til neste års valg, og at det derfor blir sakene som blir det viktigste inn mot valget.

– Jeg vil først få si at Annett er en god politiker som jeg er glad for at takker ja, sier varakandidat Røv.

– Så opplever jeg at de fleste er på samme lag til det beste for kommunen. Polariseringen mellom partiene, som jeg opplevde på 70- og 80-tallet, har kommet mer og mer bort. Vi må derfor fokusere på lokale saker. Både Annett og jeg sitter i programkomiteen, sier Røv.

Hvilke saker som skal inn i partiprogrammet ønsker ikke duoen å gå inn på i denne omgang, men de har naturligvis oppdaterte på økonomien i kommunen.

– Kommuneøkonomien setter sine begrensninger, så det blir viktig å være edruelig med den. Vi skal ikke inn på Robek-lista, det er omtrent førsteprioritet. Jeg tror ellers på store fellesløsninger, sier Ranes.

– Vi skal ha med oss hele kommunen, men det er ingen tvil om at sentrumsplana og bosetting er viktige ting som Surnadal bør og må jobbe med. Vi må bli mer «bygdeby». Og så ønsker vi å videreutvikle det sterke næringslivet vårt, slår Helge Røv fast.

Powered by Labrador CMS