Knut Haugen slutter som kommune­direktør i Surnadal

Kommunedirektør Knut Haugen.
Kommunedirektør Knut Haugen.

Går over i ny stilling hos SpareBank 1 Nordmøre

Publisert Sist oppdatert

    Mandag meldte Tidens krav at Knut Haugen slutter som kommunedirektør i Surnadal kommune, og blir Direktør forretningsstøtte hos SpareBank 1 Nordmøre. Han starter i den nye jobben i august.

Haugen har vært rådmann/kommunedirektør i snart 11 år, og er dermed av dem som har aller lengst fartstid blant nåværende kommunedirektører i Midt-Norge.

– Slik sett synes jeg at det kan være fornuftig både for meg og for kommunen med et skifte. Jeg fyller straks 58 år, så jeg har kommet i en alder der jeg måtte vurdere om det er fornuftig med et jobbskifte til, eller om jeg skulle sitte i kommunen til jeg blir pensjonist. Men jeg tror det alltid kan være fornuftig med noen nye tanker og arbeidsmetoder i denne type stillinger, og dermed tror jeg at det kan være fornuftig for kommunen at jeg gir meg også. Endring betyr utvikling, sier han i en kommentar til Trollheimsporten.

Spennende og utfordrende

Han sier at han fortsatt har både energi og lyst til å prøve seg på noe nytt, så da passet det godt når denne muligheten dukket opp i SpareBank 1 Nordmøre.

– Det er etter min vurdering også ganske god timing fordi vi snart går inn i en ny kommunestyreperiode. Da kan det også være greit med et skifte i kommunedirektørstolen samtidig, slik at en ny person i stillingen får legge løpet videre sammen med ny politisk ledelse.

Som Direktør forretningsstøtte vil Knut Haugen blant annet få et faglig ansvar for deler av bankens forretningsdrift, kontrollsystemer, risikostyring, kredittstøtte, servicesenter m.v., i tillegg til å være med i bankens konsernledelse, med et tverrfaglig og overordnet ansvar og blikk.

– Men som i alle organisasjoner er nok ikke oppgaveinnholdet/ansvarsområdene «hugget i stein», så det kan nok også være at det blir tilpasninger på sikt, sier Haugen, og fortsetter:

– Det er ikke hver dag at det dukker opp slike lederstillinger i Surnadal, og jeg ser på denne oppgaven som både spennende og utfordrende for meg.

Flere nyansettelser på gang

Allan Troelsen, administrerende dirktør i SpareBank 1 Nordmøre, er veldig godt fornøyd med å få Knut Haugen på laget i banken.

Administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre Allan Troelsen.
Administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre Allan Troelsen.

– Med det blir laget vårt ytterligere styrket. Knut har faglig erfaring innen bank og fra toppledelse i store organisasjoner, i tillegg til en sterk forankring til lokalt og regionalt samfunnsliv og næringsliv, sier Troelsen, og legger til:

    – I banken er det stadig utvikling, og vi er for tiden i prosess med å ansette flere nye rådgivere i Surnadal for å bemanne bankens nye felles Kundesenter. Kundesenteret for personkunder i hele banken etableres i Surnadal over sommeren.
Powered by Labrador CMS