Pressemelding fra Pipelife Norge:

F.v. Ordfører i Bamble kommune, Hallgeir Kjeldal, administrerende direktør i Pipelife Norge, Sigmund Aandstad og fabrikksjef Stathelle, Knut Vegar Oddnes.

Offisiell åpning av Pipelifes helt nye sveiseverksted på Stathelle

Publisert

Pipelife Norge inviterte kunder og samarbeidspartnere til den offisielle åpningen. Ordfører i Bamble kommune, Hallgeir Kjeldal, fikk æren av å klippe snoren til det splitter nye verkstedet.

Sveiseverkstedet er en del av en større satsning Det helt nye bygget er på over 1000 m² og er konstruert for å kunne håndtere produksjon av rørdeler i svært store dimensjoner. Stathellefabrikken er unik i Pipelifekonsernet og i rørproduksjon internasjonalt, med sine store dimensjoner og lange lengder. Fabrikken produserer PE-trykkrør til vannforsyning og avløpshåndtering, industri og akvakultur i Norge.

– Som spesialist på plastsveising og produksjon av spesialdeler i PE, (polyetylen) gleder vi oss til å kunne øke kapasiteten både for det norske og det utenlandske markedet, forteller administrerende direktør Sigmund Aandstad. Rørleveransene trenger kummer, bend og andre komponenter.

En stor del av oppdragsmengden er prosjektstyrt og sveiserne arbeider med problemløsning for kundene. Nå har endelig teamet med ti dyktige sveisere mye større plass å boltre seg på. Ofte er det spesialløsninger som ikke lar seg masseprodusere, men som må produseres basert på kundespesifikasjon i hvert enkelt prosjekt.

Ordfører i Bamble kommune, Hallgeir Kjeldal og administrerende direktør i Pipelife Norge klipper snora for åpning av sveiseverkstedet.

Rør og rørdeler i alle størrelser kan håndteres på en trygg og sikker måte. Det er spesielt med tanke på sikkerheten at det har vært viktig å få det nye sveiseverkstedet på plass. Delene er store og tunge og krever plass for å kunne håndteres på en trygg og effektiv måte.

Nå har det nye sveiseverkstedet fått store porter fra flere av sidene på bygget, god krankapasitet i taket, og i tillegg kan arbeidet gjøres mer effektivt fordi store maskiner og verktøy ikke må flyttes på.

Investerer for framtiden Det er over flere år gjort mange store investeringer på Stathelle-fabrikken, både i rørproduksjonen og ikke minst i infrastruktur og lagerareal med over 20 dekar nytt tomteareal.

Det har også blitt gjort investeringer i effektivisering, bedre vrakhåndtering og løsninger som sørger for at plastavfall ikke kommer på avveie.

Investering av nytt sveiseverksted kan sies å være kronen på verket i en rekke investeringsprosjekt de siste årene, og som i sum gir store muligheter for videre vekst og utvikling.

Det skjer mye spennende på industrisiden i Bamble kommune og lokasjonen til Pipelife er svært sentral både med tanke på tilgang på sjø- og veitransport.

I forbindelse med åpningen av Sveiseverksted benyttet både fabrikksjef og administrerende direktør i Pipelife muligheten til å takke Bamble kommune som satser på industriutvikling og tilrettelegging på Skjerkøya.

Mange kunder og samarbeidspartnere har møtt opp for den offisielle åpningen av det helt nye sveiseverkstedet på Stathelle.
Powered by Labrador CMS