Pressemelding fra Pipelife:

Bård Moen.

Lanserer ny håndbok for plastrørsystemer

Pipelife har lansert en oppgradert og digital rørhåndbok for brukere av plastrørsystemer. – Et leksikon innenfor plastrørsystem, verken mer eller mindre, sier produktsjef i Pipelife Norge, Bård Moen.

Produsenten av plastrørsystemer har rike tradisjoner med å dele teknisk informasjon knyttet til plastrør. I 2007 lanserte de en rørhåndbok på 75 sider. Nå tar de et stort steg videre med en ny og større rørhåndbok, denne gangen i digitalt format. Innholdet er mangedoblet og mer omfattende enn noen gang. Mye nytt Pipelifes nye rørhåndbok har fire inndelinger som spenner fra en generell innføring om plastrørsystemer til installasjon, materialer/egenskaper og rørberegninger. Totalt er den digitale utgaven på 170 sider og gir de som jobber med plastrør svar på det aller meste. Blant det som er nytt, er betydelig utvidet informasjon knyttet til sjøledninger, dimensjonering, miljø/bærekraft og levetid.

– Rørhåndboka er en viktig satsing for oss. Det finnes mye informasjon på det store internettet, men svært lite innenfor plastrørsystemer er målrettet og tilpasset det norske markedet. Det kan ofte være vanskelig å kvalitetssikre informasjonen og å sikre at den kommer fra kilder man kan stole på. Her har vi kort og godt samlet mye av vår kunnskap og erfaring som norsk produsent av plastrørsystemer i over 50 år, sier produktsjef for vann- og miljøteknikk i Pipelife Norge, Bård Moen, som har vært prosjektleder for den nye utgaven. Oppslagsverk for alle – Med rørhåndboka sikter vi bredt; fra skoler og universiteter som utdanner rørfolk til erfarne fagarbeidere, forhandlere, rådgivere, prosjektledere og ledningseiere. Fortrinnsvis henvender vi oss til de som søker teknisk informasjon. Her skal de på et lett forståelig språk få kunnskap om hvordan det gjøres. Det har vært viktig for oss å lage et oppslagsverk for alle. Vi har derfor prøvd å skrive den på godt norsk, uavhengig av leserens rolle og bakgrunn. Her skal alle finne det de trenger på en lettfattelig måte, sier Moen. Digital satsing Pipelife satser nå på en kontinuerlig oppdatering og videreutvikling av rørhåndboka, og ambisjonene fremover er store.

– Vi har en drøm om å utvikle en egen plattform der vi knytter dette sammen med beregningsprogram, instruksjonsvideoer og lenker til annen informasjon. Vi ser for oss en digital plattform der kunder og brukere kan kommunisere med oss og få svar. Med den nylanserte digitale rørhåndboka har vi tatt første skritt. Nå håper vi på tilbakemeldinger med forslag til mer stoff og forbedringer, slik at vi kan gjøre den enda bedre fremover.

– Dette skal være leksikonet innenfor plastrørsystem, verken mer eller mindre, sier Bård Moen. Pipelife rørhåndbok finner du på pipelife.no – for eksempel under nedlastinger i snarveismenyen eller direkte her: https://www.pipelife.no/snarveier/roerhandboka2.html

Powered by Labrador CMS