LESERINNLEGG:

En selfie av ei ung jente
Carina Romundstad

Tenk på skolepolitikken når dere stemmer

Publisert

Skolepolitikken går utover oss unge, men det er ikke alle unge som har rett til å stemme. Derfor vil jeg at dere skal tenke på skolepolitikken når dere stemmer.

Den skolepolitikken som blir bestemt kan ikke vi elever gjøre noe med, tenk på deres barn, nevøer, nieser og andre barn som går på skolen. Hvordan har de det på skolen, hvordan ville du hatt det? Har de du kjenner noen gang nevnt at de ikke har hatt lærer i en time en dag eller har de ikke nok ressurser til å lære, dette er brudd på rettigheter.

Vi unge er avhengige av at dere voksne stemmer på riktig parti for at skolepolitikken skal bli bedre enn den er i dag. Ungdommer har lyst til å bli hørt og lyst til å hjelpe med å få det bra på skolen. Skolepolitikken er viktig slik at vi elever kan ha det så bra som mulig. Snakk med oss, hør hva det er vi elever mener og hva vi ønsker at skolen skal bli. Ja, vi er unge, men det betyr ikke at vi ikke har rett til å mene og føle.

Les dere opp på skolepolitikken, konfronter politikerne i deres kommune, finn ut hva de mener om skolepolitikken. Hør med barnet deres og finn ut hva de mener og hva du mener om dette temaet. Tenk på elevene som har så mye de mener, og ikke minst tenk på skolepolitikken når dere står og stemmer.

Powered by Labrador CMS