Laksedagene 2022:

(F.v) Frida Bergheim, Harald Bredesen, Turid Sættem Eggen, Karin Halle, Liv Dalsegg og Øystein Hjelle Bondhus
(F.v) Frida Bergheim, Harald Bredesen, Turid Sættem Eggen, Karin Halle, Liv Dalsegg og Øystein Hjelle Bondhus

Ser fram til en allsidig helg – satser på å få til en folkefest

Etter to år med koronarestriksjoner er det nå igjen klart for Laksedager i Surnadal. Her vil det bli arrangert mange spennende aktiviteter, for både store og små. 23.-25. juni kan du se fram til blant annet torgdag, Bankmila, dansecamp, øltelt, Camp Villaks og konserter med lokale talenter.

Publisert Sist oppdatert

Årets arrangører har gleden av å presentere de så langt planlagte aktivitetene for årets utgave av Laksedagene i Surnadal.

Øystein Hjelle Bondhus fra SKUV (Surnadal konseptutvikling) er glad for at Laksedagene kan bli arrangert igjen.

- Det skal bli gøy å få skape liv i bygda igjen, og vi gleder oss veldig til å få organisere en ordentlig laksehelg igjen, sier han.

På fredag vil Torstein Snekvik og Lisa Botterli Flostrand med band være headlinere. Bandet består av Brage Kristian Einum på tangenter, Stein Boge på gitar, Sondre Skogseth på bass og Olav Nergård Tørset på slagverk. Før deres opptreden vil de lokale bandene The Undecided, Echo og DeSign, alle med bakgrunn fra Surnadal og Rindal kulturskole, holde konsert.

Lisa Botterli Flostrand og Torstein Snekvik
Lisa Botterli Flostrand og Torstein Snekvik

På lørdag blir det duket for hardrock og allsang. Først vil Gone Rogue, med blant andre Nordmøre Folkehøgskule-lærerne Raymond Grøvdal Hansen og Erkki Morten Klami på gitar, holde melodiøs hardrock-konsert. House of Holger vil deretter sørge for allsangfaktor. House of Holger består av Gunn Astrid Hove, Øystein Hjelle Bondhus, Brage Kristian Einum, Sondre Skogseth, Olav Nergård Tørset, Rune Dalager og Ola Langli.

House of Holger
House of Holger

Dansecamp med instruktører fra øverste hylle

I tillegg til musikk fra SKUV, vil det i år bli presentert et nytt konsept: Dansecamp i Surnadal. Dette skulle egentlig blitt arrangert allerede i 2020, men dette som mye annet ble avlyst på grunn av pandemien.

- Dette blir to dager med dans i det nye dansestudioet på Øye. Her vil det være muligheter for både barn og voksne på alle nivå å prøve seg på jazzdans og hiphop, forteller danselærer Frida Bergheim fra Surnadal og Rindal kulturskole.

Instruktørene som skal holde dansekurs, er Vilde Opeide, som er utdannet jazzdanser og skal holde jazzklasser, samt Kunal og Binta fra Quick Style Studio, som skal undervise i hiphop. Vilde Opeide skal ha sagt at hun håper dette vil bli en regional tradisjon, der danseglade fra flere områder i landet vil komme for å delta.

- Det passer jo bra med dans på dagen og fest på kvelden, smiler Bergheim.

Flytter Bankmila

I fjor sommer ble den aller første utgaven av SpareBank 1 Nordmøres "Bankmil" arrangert, til stor begeistring for mosjonister og konkurranseinteresserte løpere. I år blir denne runden rundt Surnadal flyttet til lørdag i Laksedagene. Liv Dalsegg fra SpareBank 1 Nordmøre tror dette arrangementet vil være et fint tilskudd til helga.

- Det kommer mange idrettsklubber og deltar i løpet. I år lurer vi også på å arrangere en “Minibank-mil”, beregnet på de yngste, men dette er ikke helt bestemt enda, forteller Dalsegg.

Ingen Laksedager uten laks

Leder i Surnadal JFF, Turid Sættem Eggen, kunne med glede melde at Camp Villaks vil bli arrangert samme helg som Laksedagene. Her vil Gøran Bolme være primus motor for arrangementet.

- Dette er gledelig å meddele. Det er jo viktig å knytte aktiviteter i elva til Laksedagene, sier Sættem Eggen.

I tillegg vil Surnadal JFF arrangere “Fiskesommer på Glønavatnet” torsdagen før Laksedagene.

Arrangørene oppfordrer samtidig eleveeiere, gjerne gjennom Elveeierlaget, til å arrangere en fiskekonkurranse i løpet av helga.

- Vi trenger all den hjelpen vi kan få, sier Dalsegg.

Torg på Skei

I likhet med 2019 vil det på lørdag bli torgdag på Skei. Her er det duket for ulike salgsboder, salg av kaffe og mat, og ulike aktiviteter.

Til nå har arrangørene invitert de som hadde boder sist, men håper enda flere vil melde interesse som utstillere til årets utgave. Det vil bli annonsert mer informasjon om dette senere i vår.

- Vi blir glade for alle lokale produsenter som ønsker å stille med stand. Vi oppfordrer også lag og organisasjoner til å ta kontakt om de ønsker å delta med arrangement eller lignende, sier Karin Halle fra Surnadal kommune.

Håper flere melder interesse - både som aktivitetsarrangører og utstillere

Arrangørene håper flere i lokalsamfunnet stiller som initiativtakere, ikke bare for fiskekonkurranse, men også andre aktiviteter om noen har gode ideer til dette.

- Det handler om å legge opp til et opplegg som er overkommelig for alle som ønsker å arrangere, sier Sættem Eggen.

- Spesielt unge har gode assosiasjoner til Laksefestivalen, og vi vil fortsette med å skape gode minner for ungdommen, sier Harald Bredesen fra Surnadal kommune.

Planleggingen har kommet godt i gang, og Laksedager blir det. Men jo flere som stiller som aktivitetsarrangører og utstillere, jo mer yrende folkeliv vil det bli.

- Vi satser på å få til en folkefest, avslutter Bondhus.

Powered by Labrador CMS