Trudvang solgt:

Styret i SKUV er fulle av motivasjon og klare for å innta Trudvang. Her avbildet med representanter for Surnadalsøra Velforening

- Nå blir det liv i huset!

Publisert Sist oppdatert

Det store samfunnshuset på Surnadalsøra har en lang og innholdsrik historie. Her har det vært samlet til mangt et godt lag, og huset har rommet alt fra kino og bryllup til eldretrim. De senere år har aktiviteten gradvis vært synkende, og Surnadalsøra Velforening har lenge slitt med å få med seg nok folk til drifta. Nå er det gule landemerket på Øra solgt for symbolske 15 000,-. Med i avtalen er gratis bruk av huset for Øra velforenings arrangementer.

Styreleder i SKUV Øystein Hjelle Bondhus har gjort en hyggelig handel, her med nestleder i Surnadalsøra Velforening Bitte Sæther.

Jublende kjøpere

SKUV - Surnadal konseptutvikling er nok mest kjent som konsertarrangør og pådriver for kultur i Surnadal de siste 8 år. De er aktivt med på Laksedagene, hvor de har arrangert både utekonserter og dansecamp for ungdom. Nå har de endret navn til Surnadal kulturutvikling, valgt nytt styre OG kjøpt seg hus! -Motivasjonen er sterkere enn noen gang, sier styremedlem Jens Einar Indergård. -Bare tenk alt vi kan få til her. Surnadal har manglet et slikt hus, der det er lavterskel for å prøve seg på ei litt større scene. For det er nettopp idèen til SKUV; her skal lokale utøvere få et sted å øve, et sted å samles og opptre.

De siste åtte år har de hatt et godt samarbeid med hotellet, og de er veldig takknemlige for det. -Men her slipper vi å rigge for hver eneste øvelse, og vi kan gjøre det akkurat når vi vil, smiler Håvard Stensønes. Nå skal huset fylles med liv og lys i vinduene, og bli et samlingspunkt for både barn, ungdom og voksne.

Respekt for historien

Leder for SKUV, Øystein Hjelle Bondhus understreker at de har stor respekt for både husets historie og alt annet som skjer på Øra. Vi vil svært gjerne få være et supplement, og håper vi kan få til en god sameksistens hvor vi gjør hverandre gode. Derfor vil vi invitere til et åpent møte, hvor alle kan komme med ønsker for drift av huset og hva vi skal tilføre med å etablere et utvidet tilbud her. -Vi ønsker først og fremst å bygge kultur for å samles rundt musikk og god kultur, mer enn tradisjonelle festkvelder på "lokalet". Her skal vi arrangere gode, rusfrie arrangementer for både barn og ungdom, understreker Indergård. -Samtidig som Surnadal har manglet et sted for å både danse, prate og ta seg et glass til god musikk og kultur. Her skal vi nok få til en god balanse, og det blir gøytt å skape liv i et gammelt hus med så mye historie veggene, sier Stensønes.

Styret i SKUV tror det skal skapes mye fint på denne scena i årene som kommer.

Bretter opp ermene

Styret var samlet på torsdag for årsmøte med valg av styre, nytt navn og huskjøp. Et effektiv møte, med andre ord. Leder Øystein Hjelle Bondhus ble gjenvalgt, til store glede for det resterende styret. - Han er så flink til å få ting til å skje, kan de andre fortelle. Nestleder Øyunn Aune får skryt for å være en reser på å organisere. Øvrige styremedlemmer er: Jens Einar Indergård, Rolf Paulsen, Kristin Aasgård Langli, Håvard Stensønes, Erkki Morten Klami, Gunn Elin Røen og Gard Rognskog Nødset. Nå er de klare til dyst.

- Vi hadde en nedtur under pandemien, hvor vi måtte avlyse alle arrangementer i to år. Nå kjører vi på med nytt hus og er godt forberedt på mye egeninnsats. Alle her er frivillige, og dette er hjertebarnet vårt. Leder Bondhus sier at de skal søke på det som søkes kan, og håper å få inn lokale investorer. - Det første vi må gjøre er å opprette et sanitæranlegg og få inn varme i storsalen. Den er iskald! Instrumentene kan ikke fryse, så det må vi bare få på plass. Vi er klare for å bruke penger her, og håper at huset kan bli klart for en ny epoke rimelig raskt. Kanskje vi inviterer til vårt første arrangement allerede i høst? Men vi er en impulsiv gjeng i SKUV, så det kan godt hende det blir før, humrer han.

Powered by Labrador CMS