Surnadal skolekorps
Surnadal skolekorps

Surnadal skolekorps på medlemsjakt

Onsdag formiddag holdt Surnadal skolekorps konsert for 1.-4. trinn fra Surnadal barne- og ungdomsskole i Storstua på kulturhuset. Dette er en viktig konsert for korpset.

Publisert Sist oppdatert

En gjeng spente skoleelever hadde tatt turen til kulturhuset for å høre på konserten denne solfylte formiddagen. Så fort de hadde satt seg ned i kohorter inne i Storstua, ble de introdusert for skolekorpsets dirigent, Torgeir Andresen. Han spiller selv trompet i tillegg til å være dirigent.

- Å kunne spille et instrument er fint, for da kan en spille alle sanger en liker, kunne han fortelle elevene i salen.

Skolekorpset spilte først Dance With a Strangers «Everyone needs a friend», før de briljerte med «Napoleons Marsj». Her fikk de i tillegg støtte fra tre dyktige drillpiker; Hella Bergheim, Elida Sofie Fiske og Helene Dragset. Jentene kunne i etterkant fortelle at de gjerne ønsker seg flere å kunne drille sammen med.

Flinke drillere og musikere
Flinke drillere og musikere

Deretter fulgte en fløytesolo av Elke Zwick, Magni Schei Hyldbakk og Nina Røen, der de spilte «Vårsøg» av Hans Hyldbakk. Hele korpset spilte så en festlig versjon av «Hanen». Trompetistene Karianne Holten og Johanne Holten spilte Olsenbandens kjenningsmelodi, og de kunne fortelle at det fineste med å kunne spille et instrument er at det er noe en kan gjøre resten av livet.

Henrik Bergheim, som spiller tuba, liker å kunne lage mørke toner, og Ida Zwick, som spiller althorn, synes det er moro å kunne få til så mange forskjellige lyder i instrumentet sitt. Sigve Holten, som spiller trommer, viste frem hvordan en spiller en trommevirvel, som ofte blir brukt blant annet i toget på 17. mai.

Kristin Holten, leder i Surnadal skolekorps, benyttet anledningen til å dele ut en premie til skolekorpsets to aspiranter; Maja Røen og Fabian Zwick.

Premien var hver sin korpsgenser
Premien var hver sin korpsgenser

Vanskelig med rekruttering

Ragna Marie Mauset og Kristin Holten
Ragna Marie Mauset og Kristin Holten

Skolekorpset består pr. i dag av åtte musikanter, tre drillerer og to aspiranter. Kristin Holten håper at flere elever ønsker å begynne å spille i skolekorpset. Gjennomsnittsalderen i dag begynner å bli høy.

- Om vi ikke klarer å fylle på med litt yngre elever, vil dette kunne være problematisk med tanke på korpsets fremtid, sier hun.

Kulturskolen er med å sponse det første året av opplæringen for de elevene som melder seg inn, og øvingene foregår rett etter skoletid for å gjøre det enklere for elevenes foresatte med tanke på skyss.

Ragna Marie
Mauset fra hornmusikken var også til stede. Hun kunne fortelle at skolekorpset er av stor betydning for kommunens hornmusikk, da det er elever fra nettopp skolekorpset som gjerne blir aspiranter for hornmusikken.

- Vi er avhengige av skolekorpset, så ringvirkningene av lav rekruttering der vil også påvirke oss i femtiden, sier hun.

Både Holten og
Mauset setter stor pris på de som ellers er ute av bygda på studering eller lignende, stiller opp når de har tid til det.

- Dette tyder på et tydelig fellesskap og en glede for musikken, sier
Mauset.

Det blir arrangert en konsert på kulturhuset lørdag 19.06 kl. 16:00. Mer informasjon om denne kommer senere.

På slutten av konserten ba Torgeir Andresen de elevene som var interesserte i å begynne i korpset, om å rekke opp hånda. Da var det veldig mange hender i været, og forhåpentligvis er det også mange av dem som stiller til åpen øving kommende onsdag (16.06) kl. 16:30 på Surnadal barne- og ungdomsskole.

Powered by Labrador CMS