Et band på en scene og en vokalist står foran. Mye gult lysshow på scenen

Siste dans med «Surnadals Hyllest til Pink Floyd»

Publisert

Lørdag 22. april 2023 er det klart for den aller siste «Surnadals Hyllest til Pink Floyd»-produksjonen. Konserten finner sted i Kristiansunds storstue Braathallen, og markerer slutten på 10-årsjubileet for «Surnadals Hyllest til..»-prodiksjonene. Surnadals-ensemblet har tatt for seg flere store artister de siste årene, som Dawid Bowie, Bruce Springsteen og Dire Straits, men er nå tilbake der eventyret startet i 2013, med Pink Floyd. Slik kan en på mange måter si at sirkelen er sluttet.

-Det har vært en utrolig gøyal og givende prosess, og vi har jobbet oss fram til en forestilling som vi er veldig fornøyde med og stolte av, sier produsent Rune Dalager. Det er et produkt hvor både lyd, lys, video og musikere spiller på lag for å lag et helhetlig visuelt og auditivt uttrykk med utgangspunkt i låtene til Pink Floyd. Vi gleder oss også veldig til å få vist dette fram for publikum i Kristiansund. Vi har hatt ti år med fantastisk samarbeid med Braatthallen, og slik sett er det naturlig for oss å avslutte med å spille konserten her. Vi har også øvd inn noe nytt materiale siden sist, så det blir også med musikk på showet som vi ikke spilte i Surnadal.

I Surnadal i februar ble det solgt i overkant av 800 billetter til de to showene, noe som ensemblet er meget godt fornøyde med. –Det ble til og med nesten utsolgt ekstraforestilling også da, gitt! Det var veldig stas å få så mange gode tilbakemeldinger, og at så mange ville se og høre hva vi driver med og setter pris på det. Vi har hele tiden hatt et flott publikum som bidrar til at konsertene blir en fest!

Bilde fra en konsert med lilla og blå farger

Etter ti år er det etter alle solemerker slutt for konseptet. –Ja, vi legger det i alle fall på is på ubestemt tid. Vi er usikre på om vi klarer å toppe denne produksjonen. Det er meget høye kostnader involvert med tanke på reiseutgifter og teknisk produksjon, samtidig som det er mye organisering med 15 bandmedlemmer som holder til her og der både i hele Norge og i Sverige. I denne forbondelve vi vi rette en stor takk til våre sponsorer og samarbeidspartnere som er med å gjør dette mulig; Hovedsponsoren Sparebank 1 Nordmøre, samt Surnadal Kommune, Sparebank 1 SMN, Gjensidige Surnadal-Heim-Tingvoll, Talgø Møretre, Surnadal Lastebilverksted og Braatthallen AS.

Folkene i Braatthallen har gjennom å ha sørget for tekniske leveranser til konsertene i Surnadal i februar fått en forsmak på showet, og gleder seg til å åpne dørene for britisk rock i helgen.

- Showet er helt på høyde med profesjonelle Brit Floyd, og musikalsk mener jeg det er enda bedre. Dette er ekte mennesker med ekte lidenskap til musikken. Det er varmt og ekte, sier Vegard Hoel i Bratthallen. Han var en av de som var med på de tre første forestillingene som ble spilt i Surnadal tidligere i vår. Han legger til at det er et spektakulært syn med lys, lyd og teknikk i tillegg til svært dyktige musikere og vokalister. - Dette blir en festkveld med britisk rock.

Fra en scene med masse blått lysshow

-Dette kan være siste mulighet for å få med seg dette showet, så her er det bare å kjøpe billetter, sier daglig leder Rolf Hammeraas i Braatthallen. Første runde med surnadalingenes hyllest til Pink Floyd ble veldig godt mottatt, og nå har bandet blitt ti år eldre og betydelig mer rutinert. Dette lover veldig bra for helgens konsert i nordmørsbyen.

Billetter fås kjøpt på ticketco.no

Powered by Labrador CMS