Hele gjengen takker publikum for oppmøtet. Cindy Lou og Grinchen i front.
Hele gjengen takker publikum for oppmøtet. Cindy Lou og Grinchen i front.

«Da Grinchen stjal julen» for full sal

Publisert

Etter høstferien var det rett på med øving til juleforestilling for de rundt 115 danseelevene som opptrådte fra Surnadal og Rindal kulturskole tirsdag. Og de hadde trent godt, det viste seg i form av god takt og rytme, smidighet, presisjon og samspill.

Se bildeserie nederst i saken.

Hele 300 personer i alle aldre trosset snøbygene, og kom seg til kulturhuset på tirsdag for å se danseforestillingen «Da Grinchen stjal julen». Danseelevene tok publikum med storm hvor de sjarmerte stort på hvert sitt vis. I salen var det blikkstille under hele forestillingen som varte i tre kvarter. Eneste gangene det var lyd, var mellom dansene; da ble det stor, velfortjent applaus hver gang.

Hovedrollene ble spilt av Marte Dahl Andreassen som spilte rollen som Grinchen og Tuva Valde Brattetaule som spilte Cindy Lou. De behersket rollene svært bra, og fikk godt frem at Grinchen ikke liker jula og prøver å ødelegge den. Men Cindy får heldigvis snudd Grinchen til å bli glad i jula.

Det var pyntet juletre, nisseluer, musefletter og julesang, og hele 14 ulike dansegrupper imponerte med hver sine danser gjennom forestillingen.

Verdig avslutning for vikarene

Etter forestillingen tar Trollheimsporten en prat med Ranje Hoem og Stine Valde.

-Idéen om å ordne en danseforestilling om Grinchen kom fordi jeg syntes det var veldig morsomt selv da jeg var med og danset, at det var en historie gjennom forestillingene, smiler Ranje Hoem. Hun kan fortelle at de tok utgangspunkt i filmen om Grinchen og Cindy Lou, at hun og Tendai Makurumbandi ordnet alle koreografiene selv, og gjorde forestillingen litt til sin egen.

Tendai og Ranje har vært vikarer for kulturskolens faste danselærer Stine Valde i høst, som har vært ute i mammapermisjon snart et år.

Stine smiler, og forteller at det kom et lykketroll til verden i april.

Hun er veldig fornøyd med de to som har styrt skuta i høst. For henne er det ekstra spesielt med Ranje, siden hun har vært en tidligere elev, og synes det er artig at hun kom tilbake som danselærer.

Hun synes det har gjort mammapermisjonen veldig avslappende i forhold til jobben, da hun har hatt full tillit til det som har skjedd i dansestudio.

Tar over roret på nyåret

Stine gleder seg veldig til å komme tilbake, og sier at hun startet å jobbe allerede i går. Men ennå er det Ranje som er «sjefen».

-Jeg tar over roret igjen på nyåret, smiler den blide dansepedagogen.

Det er Stines datter Tuva som har rollen som Cindy Lou i danseforestillingen, og i morgen skal mamma sitte i salen og se på. Det gleder hun seg til.

Hun forklarer at hun ikke er vant til å se på danseforestillinger fra den andre siden, og at hun da også får se hvordan danselærere jobber, og roser vikaren sin:

-Ranje er overalt og tar alt på strak arm.

Ranje Hoem og Stine Valde
Ranje Hoem og Stine Valde

Ranje setter stor pris på jobben hun har hatt hos kulturskolen i høst. Hun takker alle danserne og alle som har hjulpet til både foran og bak scenen, og før og under forestillingen som har gjort dette mulig.

- Jeg takker for et virkelig fint semester. Det har vært veldig artig. Barna i Surnadal og Rindal er helt fenomenale, avslutter en tydelig fornøyd og veldig takknemlig Ranje Hoem.

Alle foto: Torbjørn Larsen

Powered by Labrador CMS