Fra kulturskolen sin danseforestilling i fjor vår. Gunn Mari Våbenø (nr 2 fra venstre), sammen med medelever fra dansegruppa; Kristin Bøklep, Mira Husby Bævre og Ine Fiske.

Gunn Mari Våbenø er nominert til drømme­stipendenet

Publisert Sist oppdatert

Onsdag meldte Tidens Krav at fire nordmøringer er nominert til Drømmestipendet i år. En av disse er Gunn Mari Våbenø (19) fra Surnadal.

Årets nominerte presenteres på nettsida drommestipendet.no.

I søknaden til Drømmestipendet skriver Gunn Mari at hun alltid har vært ei aktiv jente, som både har spilt fotball og drevet med dans. Hun begynte med dans i 5-årsalderen og har fortsatt med det. Gjennom Surnadal og Rindal Kulturskole har hun fått mange ulike muligheter innenfor dans, blant annet i KIN-dansekompani. Hun har danset ballett, tåspiss, jazz, moderne og hiphop.

Gunn Mari har gått Toppidrett på videregående, med fordypning i dans, og hun har vært vikar i kulturskolen. Hun bor nå på Melhus, og går dans forstudium på Trøndertun Folkehøyskole.

Hun skriver videre at drømmen hennes er å få lov til å dele lidenskapen og gleden som hun får av å danse. Om dette er på en scene foran tusenvis av mennesker, eller i et dansestudio foran kulturskoleelever i en liten bygd i Norge, så er hun opptatt av at reisen dit er det som teller mest.

Gunn Mari skriver at hun elsker å tilegne seg nye kunnskaper innenfor dans, men hun har også like stor glede av å lære den bort. Hun er veldig opptatt av at andre skal få å kjenne på gleden av å oppleve dans, derfor drømmer hun om å ta en bachelor i dans.

Når hun er ferdig på Trøndertun vil hun søke på forskjellige dansestudier i Norge, men også i utlandet. I Norge er drømmen å komme inn på Kunsthøyskolen i Oslo for å ta en bachelor i Jazzdans. Samtidig vil hun søke til utlandet, da en av hennes større drømmer er å studere utenlands. Et par av alternativene er å søke til England på "Liverpool Institutes for Preforming Arts" og til Stockholm på "Balettakademien". På veien dit har hun ønsker om å delta i forskjellige sommerkurs, blant annet Oslo Dance Seminar og på Bårdar med Dance Explosion. Det vil hun gjøre for å møte flere ulike dansere/dansepedagoger for å utvide sitt spekter for dans, skriver hun i søknaden.

I år er det 400 nominerte til Drømmestipendet. 50 av disse får tildelt hvert sitt drømmestipend, inklusive 30 000 kroner, fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Til sammen utdeles 1,5 millioner kroner gjennom Drømmestipendet 2022.

En fullstendig liste over årets stipendmottakerne blir offentliggjort på drommestipendet.no torsdag 2. juni.

Powered by Labrador CMS