Midtsommar Surnadal 2024:

7 mennesker står foran et juletre og smiler mot kameraet
Liv Dalsegg, Bergsvein Brøske, Heidi Meslo Sæther, Håvard Stensønes, Mette Sæter Ormset, Britt Brauten og Aud Janne Bævre i arbeidskomiteen.

Glade nyheter om spennende aktiviteter i Surnadal neste sommer

Arbeidet med å lansere neste års Midtsommar i Surnadal 2024 har pågått et halvt års tid.  Arbeidsgruppen, sammen med representantene Ida Mo og Ingeborg Saltrø Polden fra Surnadal ungdomsråd, kommer med den gledelige nyheten om at nå er det meste på plass. Det blir ti dager med fullstappet program fra 20-30.juni i 2024, heter det i pressemeldingen som gikk ut 12. desember. 

Publisert Sist oppdatert

Arbeidsgruppen

Sommeren 2023 var det ikke verken Laksedager eller Norsk Laksefestival i Surnadal. Ungdommene merket at det var lite som var rettet mot dem denne sommeren. Dette gjorde at Surnadal Næringsforening satte i gang en prosess for å få til et arrangement sommeren 2024. På forsommeren ble det etablert en arbeidsgruppe, som har sett på ulike muligheter for å få til et arrangement. Det viktigste for arbeidsgruppa har vært å få til noe for ungdommene og det har derfor vært representanter fra ungdomsrådet med i arbeidsgruppa hele tiden.

Nå har arbeidsgruppa kommet så langt at de kan presentere resultatet av arbeidet som har vært gjort. Arbeidet har resultert i et arrangement som gruppa har valgt å kalle Midtsommar i Surnadal 2024. Midtsommar i Surnadal 2024 starter 20. juni og varer til 30. juni 2024. Det blir da ti dager med ulike aktiviteter.

Utefest

SKUV har vært med i arbeidsgruppa hele tiden og hovedarrangementet er det de som står bak. Det blir utefest fra stor scene på Skei både fredag og lørdag første helga. Konserten på fredag 21.juni, blir av og for ungdom. Siden ungdommene har vært den viktigste målgruppen for arrangementet, er det rett og rimelig at de får en kveld som er sin. I tillegg har ungdommene selv planlagt volleyballturnering som avsluttes med grilling på kvitstranda. Dette blir siste fredagen, den 28. juni.

Siste helga av Midtsommar i Surnadal 2024 avsluttes med Øramartna’n. Dette blir i hovedsak en Øramartna som vi kjenner fra før, med aktiviteter på Surnadalsøra lørdag 29. og søndag 30. juni.

I tillegg til de to store arrangementene første og siste helga, så blir det mange ulike aktiviteter og arrangement, både i regi av aktører som har vært med i arbeidsgruppa, men også mange andre. Her er det fortsatt mulig å melde inn egne arrangement som en ønsker å få markedsført som en del av Midtsommar i Surnadal 2024. Arbeidsgruppa har vært i kontakt med ulike aktører som har egne arrangement de vil gjennomføre som en del av midtsommerarrangementet. Dette gjør at vi har et variert og mangfoldig program for alle aldersgrupper gjennom de 10 dagene Midtsommar i Surnadal 2024 pågår.

Det at vi får til et slikt arrangement håper vi vil være med å sette Surnadal på festivalkartet igjen, samt at ungdommene våre får noe de kan være stolte av og huske når de drar ut for å ta utdanning. Dette vil også forhåpentligvis være med å bidra til at ungdommene ønsker å komme tilbake hit igjen.

Økonomi – et springende punkt

- Vi er dog ikke helt i mål, sier leder for arbeidsgruppen Bergsvein Brøske. Vi har sett på ulike innfallsvinkler og på en robust måte å få til et nytt treffsted rundt midtsommer, noe vi føler oss trygge på at Surnadal må og vil ha. Vi har kommet så langt nå at vi kjører videre med våre ideer rundt konseptet og har stor tro på at dette skal gå veien. Det som gjenstår er det finansielle rundt summen av arrangementene, slik at vi må finne tak i penger, og kapital til markedsføring. Og ikke minst det at vi i fellesskap og nært samarbeid med SKUV, hvor Håvard er representert her i dag, skal klare å sy sammen disse festlighetene rundt sankthans-helgen og dermed få til dette arrangementet. Det er SKUV som har de store arrangementene og vil bære det meste økonomisk, og sammen med summen av alle enkeltarrangementer så blir dette en spennende og fin videreføring av de gamle Laksedagene. Vi har vært i kontakt med kommune, sparebankstiftelsen og Sparebank 1 Nordmøre om mulig finansiell støtte. Programmet kan endre seg etter hvert, men vi vil legge ut informasjon på en egen facebook-gruppe fortløpende, etter hvert som prosjektet skrider frem.

SKUV

- Ungdommene fra SKUV har vært med oss hele tiden i arbeidsgruppen, og har dermed vært viktige aktører i denne prosessen, sier Mette Sæter Ormset, som ellers fremhever betydningen for hva dette arrangementet han ha for ungdommen som flytter ut for å gå på skole. Ungdommen sitter igjen med mange positive inntrykk etter knyttede vennskapsbånd både til venninner, kammerater og ikke minst det å være stolt av hva de har vært med på å få til i bygda, som til slutt kan ha betydning for de om å flytte tilbake til Surnadal etter endt skolegang.

- Ja, de er veldig sentrale i SKUV sine arrangement neste sommer, sier Håvard Stensønes fra SKUV, hvor fredagskvelden helt og holdent er forbeholdt ungdommene på scenen og også forhåpentligvis blant publikum.

- Men for all del, de voksne er også velkomne, skyter Liv Dalsegg inn.

- Ja så absolutt, tradisjonelt har de voksne støttet godt opp rundt SKUV sine tilstelninger, sier Håvard, og det håper vi vil skje neste sommer også. Og når vi først rigger opp lys, lyd og sikring rundt på en stor scene så er det flott å få arrangert flere aktiviteter på denne scenen, og torsdag ønsker hotellet å arrangere en quiz, noe de har gjort tidligere også.

Tribute to Coldplay

- Og lørdagen drar vi i gang Coldplay-konserten på samme scene. Det er musikk som fenger i alle aldre. Vi i SKUV ønsker å fremdyrke lokal kultur i form av egne aktører, og lovende unge musikere. Det gror godt av talenter i Surnadal for tiden. Lokale band med kjentfolk kommer til å bidra til flotte arrangementer. Men også her kommer det økonomiske aspektet inn fordi det koster mye å arrangere disse konsertene, så vi trenger hjelp for å komme i mål. Det er ikke mulig å dekke inn alle utgiftene i form av billettinntekter dessverre. Vi må fri til næringslivet om å være med å hjelpe oss på pakken som da blir Midsommer i Surnadal 2024.

- Hotellet er positivt innstilt til arrangementene og deltar både i arbeidsgruppen og på scenen i form av quiz, sier Liv.

- Det er summen av alt som skal foregå som forhåpentligvis blir en suksessformel. Det blir handel, mange aktiviteter, ma. torgdag på lørdag med lokalmat. Her anbefaler vi at folk med initiativ kan ta kontakt med oss, for vi er lydhøre for ideer som kan skape liv og røre og gjøre disse dagene enda bedre. Vi vil at dagene skal være for alle, ja både for barn og voksne, sier Bergsvein.

Bank-mil

- Det blir bank-mil, sier Liv Dalsegg. Den er i år flyttet til lørdag. Her vil blant annet Berit Mogstad, Erik Kårvatn, Aron Rodal Haugen kanskje komme, og det er mange gode lokale talenter som sier at hvis det passer i deres kalender så vil de delta. Trimmere er selvsagt også velkommen til dette lavterskelarrangementet. Og søndag er det SILregn-cup for de minste ungene, men det er selvsagt også åpent for alle.

- Tror at vi Surnadalsfolket savner og har behov for en slik begivenhet i sommerhalvåret, sier Britt Brauten, fordi i fjor var det ingen store begivenheter slik som Laksefestivaler i årene før.

- Som representant fra Surnadalsøra velforening, så har vi tradisjoner på å avholde martnad hvert år, sier Aud Janne Bævre. Vi er et selvstendig arrangement, men vi er glade for at vi kan være med som en aktør i Midtsommar i Surnadal 2024. Programmet er ikke ferdig enda, men vi vil år for år videreutvikle konseptet utover det som bestandig er basis. Dette være seg vareutvalg og aktiviteter. Vi har en stor utfordring, og det er at det er plassmangel på selve Surnadalsøra, men vi er løsningsorienterte så det skal gå bra. Selv om programmet ikke er helt klart, så kan vi allerede nå si at vi vil ha mange forskjellige typer håndverksprodukter, en fin arena for dette på Øra. Vi vil ha lokalmat fra regionen, kunst, gjenbruk, utstillinger, matservering og lotteri, blant annet. 

Spennende program

Torsdag 20. juni: Åpning på Åsen bygdemuseum, Gau-quiz på Thon Hotel Surnadal og Barnas dager i Alti. 

Fredag 21. juni: Barnas dager i Alti, Tilbud ved butikkene på Skei og Musikerdugnad for ungdommer, på scena (SKUV).

Lørdag 22. juni: Barnas dager i Alti, tilbud ved butikkene på Skei, mattorg ved kulturhuset, kunst – døgnåpen/natt – Surnadal open/Surnadal kunstforening, Bankmila, kanskje blir det figurparade og avsluttes med Tribute to Coldplay (SKUV).

Søndag 23. juni: SIL-regncup, kanskje blir det torg ved kulturhuset, aktiviteter hos Opp& Ut, Cars& cofee – AMCAR-klubben (?)

Mandag 24. juni: Barneaktiviter hos Opp&Ut og taekwon-do ungdomsleir.

Tirsdag 25. juni: Naturlig helaften (Surnadal Jeger og Fisk), Redesign (?) og Taekwon-do ungdomsleir

Onsdag 26. juni: Svinviks arboret, frivillighetens dag med aktiviteter, kanskje taekwon-do ungdomsleir og kanskje sommerstrikk.

Torsdag 27. juni: Quiz i Trudvang – SKUV og taekwon-do ungdomsleir.

Fredag 28. juni: Volleyballturnering på Kalkstranda er et ungdomsarrangement, grilling på Kalkstranda etter volleyballturneringa og taekwon-do ungdomsleir

Lørdag 29. juni: Øramartna’n 

Søndag 30. juni: Øramartna’n

Øramartnad 

Surnadalsøra Velforening arrangerer den tradisjonelle Øramartnaden på tettstedet Surnadalsøra. Arrangementet i 2024 blir altså avholdt lørdag 29. og søndag 30. juni.

Styret i velforeningen vil bygge på tradisjon fra tidligere martnader, men samtidig se på videreutvikling og eventuell utvidelse av martnaden i form av mere variert vareutvalg og aktiviteter. Det endelige programmet vil bli publisert når det er ferdigstilt. Vi kan allerede nå love en variert og innholdsrik martnad med mange forskjellige håndverksprodukter, matvarer, kunst, gjenbruk, utstilling, matservering, lotteri og aktiviteter. Martnad skal være et arrangement for alle aldersgrupper, en hyggelig opplevelse både for enkeltpersoner og familien. Vi ser frem til en innholdsrik og trivelig helg på Surnadalsøra.

Powered by Labrador CMS