Surnadal Næringsforening

Ca 13 mennesker står ved siden av hverandre.
Arbeidsgruppen for Midtsommer 2024

Nå blir det Midtsommar i Surnadal

Foreløpig program for midtsommer-arrangementet er nå klart.

Publisert Sist oppdatert

Midtsommar i Surnadal 2024 en realitet

– Nå er vi helt sikker på at det skal bli Midtsommar i Surnadal, innleder Bergsvein Brøske fra arbeidsgruppa i Surnadal Næringsforening på pressemøtet mandag. 

 – Aldeles 100 prosent sikker.

Med god støtte fra Surnadal kommune, Sparebankstiftelsen og bedrifter, har arbeidsgruppa fått på plass en økonomisk situasjon som gjør at Midtsommar i Surnadal kan gjennomføres. 

Brøske understreker videre at gjennom denne prosessen har de fått til det beste som er i samfunnet. Evnen til å løfte i lag. Dette er et samarbeidsprosjekt, og flere aktører vil arrangere ulike aktiviteter. Og her er det plass til å fylle på med mer.

Bakgrunnen for å få til arrangementet

Sommeren 2023 var det ikke verken Laksedager eller Norsk Laksefestival i Surnadal. Ungdommene merket at det var lite som var rettet mot dem denne sommeren. Dette gjorde at Surnadal Næringsforening satte i gang en prosess for å få til et arrangement sommeren 2024, heter det i pressemeldingen fra Surnadal Næringsforening.

På forsommeren ble det etablert en arbeidsgruppe, som så på ulike muligheter for å få til et arrangement. Det viktigste for arbeidsgruppa var å få til noe for ungdommene og det har derfor vært representanter fra ungdomsrådet med i arbeidsgruppa hele tiden.

Før jul kom arbeidsgruppa så langt at de kunne presentere resultatet av arbeidet som var gjort. Arbeidet resulterte i et arrangement som gruppa valgte å kalle Midtsommer i Surnadal 2024. Midtsommer i Surnadal 2024 starter 20. juni og varer til 30. juni 2024. Det blir da 11 dager med ulike aktiviteter.

Klart til gjennomføring

– Før jul var dette et ønsket mål, men det gjenstod en del arbeid for å få på plass økonomi til å gjennomføre arrangementet. Nå er vi imidlertid så heldig at dette er kommet på plass og arbeidsgruppa vil nå sette i gang markedsføring av Midtsommar i Surnadal 2024 med alle arrangementene, heter det i pressemeldingen.

SKUV har vært med i arbeidsgruppa hele tiden og hovedarrangementet er det de som står bak. Det blir utefest fra stor scene på Skei både fredag og lørdag første helga. Konserten på fredag 21., blir av og for ungdom. Siden ungdommene har vært den viktigste målgruppen for arrangementet, er det rett og rimelig at de får en kveld som er sin.

Ungdomsrådet er sterkt involvert

Ida Mo er leder i ungdomsrådet og har sammen med nestleder Ingeborg Saltrø Polden vært med fra første stund:

– Det begynte med at Bergsvein ordnet en gruppe med at vi har lyst til å få det til. Og de var veldig obs på å få med ungdommen på første møtet, så vi var invitert på første idémyldring. Vi fikk innkalling som alle de andre og dette var vi spente på. Vi ville helst være to, så vi er leder og nestleder fra ungdomsrådet. Og vi skravler om det vi synes er artig og vi legger oss borti mye. Vi har funnet ut mye sammen med de andre så synes det er vits i at vi er med egentlig, smiler Ida Mo.

Det er de to fredagene som er reservert til ungdommene. Fredag 21. - som blir den første etter skoleslutt - da er det konsert. Og så blir det volleyballturnering med grilling og musikk fredagen etter.

– Det er vi som har hatt det overordna ansvar for fredag nummer to, og SKUV som har det overordna ansvar for første fredagen, forklarer Ingeborg.

De ønsker at folk skal følge ungdomsrådet på Instagram.

– Der legger vi ut mye om volleyballturneringa. Vi prøver å legge ut hva vi holder på med og hvem vi er sånn at folk blir kjent med oss og finner ut at vi fins, så følg oss der, smiler de to blide ungdommene.

To ungdommer
Leder og nestleder i ungdomsrådet Ida Mo og Ingeborg Saltrø Polden.

Mange ulike aktiviteter og arrangement

I tillegg til de to store arrangementene første og siste helga, så blir det mange ulike aktiviteter og arrangement både i regi aktører som har vært med i arbeidsgruppa, men også mange andre. Det er allerede et variert og mangfoldig program for alle aldersgrupper gjennom de 11 dagene Midtsommer i Surnadal pågår, men det er viktig å få fram at det fortsatt er mulig å melde inn egne arrangement som en ønsker å få markedsført som en del av Midtsommer i Surnadal.

– Midtsommar i Surnadal 2024 skal sette Surnadal på festivalkartet igjen. Det håper vi vil føre til at ungdommene våre får noe de kan være stolte av og huske når de drar ut for å ta utdanning. Dette vil også forhåpentligvis være med å bidra til at ungdommene ønsker å komme tilbake hit, avslutter arbeidsgruppen.

Program Midtsommar i Surnadal 2024

Torsdag 20.06. til søndag 30.06.2024

Dette er det foreløpige programmet og det kan ennå komme flere endringer - og det er også plass til enda mer på tapeten:

Torsdag 20.

Åsen bygdemuseum
Gauquiz – Thon Hotel Surnadal
Barnas dager i Alti 

Fredag 21.

Barnas dager i Alti
Tilbud ved butikkene på Skei
«Musikerdugnad» - ungdommer, på scena (SKUV)
Kunstnatt – Surnadal Open 

Lørdag 22.

Barnas dager i Alti
Tilbud ved butikkene på Skei
Mattorg ved kulturhuset
Bankmila
«Figurparade»?
Tribute to Coldplay (SKUV)
Surnadal Golf Maraton

Søndag 23.

Driva cup
Torg ved kulturhuset (?)
Aktiviteter hos Opp & Ut
Cars & cofee – AMCAR-klubben (?) 

Mandag 24.

Barneaktiviter hos Opp & Ut
Taekwondo - ungdomsleir 

Tirsdag 25.

Naturlig helaften (Surnadal Jeger og Fisk)
Redesign (?)
Taekwondo - ungdomsleir 

Onsdag 26.

Svinviks arboret
Frivillighetens dag med aktiviteter
Taekwondo – ungdomsleir (?)

Torsdag 27. 

Quiz i Trudvang – SKUV
Taekwondo – ungdomsleir
Tapas og tråd – Design by Marte Helgetun, Hammerstuene,
Fortuna 

Fredag 28.

Volleyballturnering på Kalkstranda – ungdomsarrangement
Grilling på Kalkstranda – etter volleyballturneringa
Taekwondo – ungdomsleir
Midt-Norsk Mesterskap i skyting 

Lørdag 29.

Øramartna’n
Todalsdagen
Midt-Norsk Mesterskap i skyting 

Søndag 30.

Øramartna’n
Midt -Norsk Mesterskap i skyting

Powered by Labrador CMS