Rufus 4H leir

Reisebrev fra gamle til nye Trollheimsporten

Rufus 4H på leir - sommeren 2007

Rufus 4H har deltatt på fylkesleir på Gjermundnes fra torsdag 28. juni til søndag 1. juli. Vi var 10 medlemmer, samt undertegnede og Elsa Jensvold som deltok på leiren. Trollheimsporten oppdaterer Reisebreva fra gamle Porten. Les meir om 4H-leiren på Gjermundnes i 2007:

Fra før er reisebreva for 2004 og 2005 kommet på plass fra gamle til nye Trollheimsporten. Klikk på linkene! Dette stoffet finne du under Reisebrev når du klikke På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Framover nå oppdaterer vi 2006 og 2007 med nye reisebrev og så følger resten av årene.

Har du kommentarer eller noe å melde om til dette - er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no. Skal du ut og reise - send oss gjerne et reisebrev: redaktor@trollheimsporten.no.

Vi kom hjem med flere gode leirminner og gode aktivitetsresultater. Vi kom til volleyball finalen og til finalen i tautrekking, samt vant klubbstaffetten! Vi hadde også en deltaker med på blandalag i aspirant volleyball. Dette var Jarl Oskar Mykkelgård. Laget hans vant. 

Elin Dromnes, klubbrådgiver B i Rufus 4H.
 
Rufus 4H sin beste leir på lenge, når det gjelder konkurransene.
 
Torsdag 28. juni var det igjen tid for fylkesleir for 4H-klubber i Møre og Romsdal. 
10 medlemmer og en leder reiste med buss fra Nybø og til Molde. Deretter reiste vi med hurtigbåt fra Molde og til Vikebukt. Der ble noe av bagasjen hentet og vi gikk til Gjermundnes videregående skole, der hvor leiren skulle finne sted. Da vi kom fram satte vi opp lavvoen vår og noen telt på det tunet vi skulle ligge. Det er nemmelig slik at vi ligger på tun samen med andre klubber fra Møre og Romsdal. Vi lå sammen med fem andre klubber.
 
Utpå fredagen kom enda en leder kjørende etter med bil for å være sammen med oss. Denne dagen holdt vi bla. på med ulike aktiviteter. Det er slik at vi på forhånd av leiren velger en aktivitet vi vil være med på. Fra Rufus ble det deltatt på aktiviteter som dansing, skyting, fjøsstell og taekwondo. Hvis noen ikke møtte opp på aktiviteten sin førte det til at det ble dovask. Alle fra Rufus møtte opp så det ble ingen dovask på oss.
 
Alltid på leir, så er det om og gjort å vinne konkurranser. Av konkurranser er det volleyball, tautrekking, klubbstaffet og beste tun som skal kåres. Dette er lagkonkurranser, mens på natursti, plantekjennskap og varekjennskap er det individuelt. Når det gjelder lagkonkurransene er det klubb mot klubb. Men det er også lov til å snakke sammen med andre klubber hvis vi ikke har nok medlemmer selv til å få til et lag. Så vi hadde med en medlem på et blanda lag for aspiranter (10-11 år). Og laget han var med på vant. Det er kjempe bra og vi venter bare på at vandrepokalen skal komme til oss slik at vi kan være stolte av den.
 
Rufus hadde et kjempe år når det gjaldt å vinne konkurranser. På klubbstafetten dro vi i land seieren. På tiden 2.41 vant vi med 6 sekunder på Klurtolla 1 (Kommer fra Istad). Det var 7 medlemmer som deltok på de seks etappene. Det var Trilling av trillebåre med bind for øynene og en til å sitte oppi å forklare veien, gå på stylter, kappdrikking, potetløp, Kim`s lek og sekkeløp.
På fredag spilte junior/senior laget vårt en volleyballkamp, men den tapte vi. Men sjansene til å gå videre var fortsatt der. Lørdag spilte vi enda en kamp og den vant vi så vi var fortsatt med.
 
På søndag var det siste dag av leiren og det skulle være volleyballkamper og tautrekking. Og finaler i begge deler etter hvert som det var klart hvem som kom dit. Vi startet dagen med å trene litt på volleyball før kampen vi skulle spille. Vi hadde ikke trent særlig før vi dro og på kampen vi skulle spille måtte vi vinne før vi kom videre. Vi skulle spille mot noen fra Todalen og bestemte oss for at surndalinger kunne vi ikke bli slått ut av! Vi vant kampen og kom videre til kvartfinale. Fra kvartfinale kom vi oss helskinnet til semifinale og vi kom til finalen! Rufus 4H har aldri vært i finalen i volleyball før! Så vi ble kjempe glade i og med at vi spilte mot Klurtolla i semifinalen. De har nemmelig brukt å vinne volleyball en del år før. Vi var nå sikret en 1 eller 2.plass og var kjempe fornøyde. I finalen møtte vi Tareholmen 4H, og de hadde vunnet volleyballen i fjor. De ble dessverre for sterke for oss, men vi var kjempe fornøyde for vi har aldri kommet så langt i volleyball før. Og vi hadde heller ikke øvd noe særlig.
 
Også i tautrekking kom vi oss til finalen, men der møtte vi et sterkt lag fra Klurtolla, som vi måtte se oss slått av.  Samlet hadde vi en kjempe fin leir og trener vi litt mer på volleyball og blir litt sterkere til neste år skal vi ikke se bort i fra at vi kan hente hjem en vandrepokal til neste år….
 
Leder i Rufus 4H
Marthe Møkkelgård
 
 
 
Torsdags ettermiddag. Vi setter opp telta våre…..
 
Flaggheising og morgensamling var obligatorisk HVER morgen.
 
Vi kom hjem med flere gode leirminner og gode aktivitetsresultater. Vi kom til volleyball finalen og til finalen i tautrekking, samt vant klubbstaffetten! Vi hadde også en deltaker med på blandalag i aspirant volleyball. Dette var Jarl Oskar Mykkelgård. Laget hans vant. De ser glade og førnøyde ut. I alle fall var de det!
 
Junior/senior volleyball. Rufus 4H laget i aksjon.
 
Bilde fra leirområdet på Gjermundnes.
 
Matpause på tunet vårt.
 
Bilde fra tautrekking. Det var 8 medlemmer på laget.
Disse var: Tor Bendik Mykkelgård, Ann C. D. Brekstad, Pål August Mykkelgård, Karoline Holte, Marthe Møkkelgård, Lars Øyvind Jensvold     og Job Daniel D. Brekstad.

(Alle bilder: Elin Dromnes)
 
 
Leirtabber gjort av Rufus medlemmer
Vi sier ikke av hvem
 
·        Snorke så høyt at vakten syns du bråker!
·        Snorke så høyt at naboteltet bytter plass!
·        Gå bort til noen du tror du kjenner, men som viser seg å være noen andre!
·        Gå inn i feil telt!
·        Gå inn på do mens noen sitter der!
·        Glemme å låse døra når du skal på do!
·        Snuble i teltsnorer!
·        Snuble i trapper mens en hel flokk står å ser på!
·        Og haste seg på do å sette seg i merkelig kliss på doskåla
·        Legge fra seg tygiss og annet kliss slik at andre tråkker i det!
 
Leiropplevelser som ALDRI glemmes
 
·       Seier i klubbstafetten!
·       Bare dans i fagaktiviteten "dans, leik og drama" Det var så viktig med de 3 hovedtrinnene. 
·       Slo Klurtolla i volleyball, og kom til finalen!
·       Medlemmene i Rufus vant til sammen 7 konkuranser!!

Rett og slett en super leir!

Skrevet av:
Mali N. Løfald