Mandag
Mandag Delvis skyet
13°
Delvis skyet
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Regn
15°
Regn
Flau vind
1991 bilder D0002

Typisk smålaksår

Øvre Sæter og laksen 61

Andre ting som kan sies om sesongen, er at det var et typisk smålaksår. Gjennomsnittsvekta var på ca 3,5 kilo, mot normale år åpå ca 5 til 5,5 kilo. Når det ghjelder elva og fiskeforholda var de stort sett bra, skriver Edgar Landsem avslutningsvis i sine vurderinger av sesongen 1991. Trollheimsporten fortsetter med glimt fra utklippsbøkenme til Edgar fra Øvre Sæter.

Vurderinger av sesongen 1991
1991 bilder D0002.jpgVi hadde ingen ekstraordinære store flommer som vi hadde i 1990. Det var såpass bra med laks i elva at vi hadde gode fangster selv i godværsperioder.

Et annet inntrykk av sesongen var at laksen gikk svært fort oppover elva. dette kunne vi slå fast fordi det var svært mye lus på laksen som ble fanget. Dette var særlig typisk tidlig på sesongen.

Hvis vi tar sesongen som helhet og ser på antall laks som ble fanget og antall fiskedager, så blir resultatet ca 4,5 lakser per dag. Dette understreker bare det fenomenale fisket vi hadde i områda ved vre Sæter i 1991.

Etter dette må utsiktene for fiskesesongen 1992 bli de aller beste, skriver Edgar Landsem.

Men før det tar vi med en liten reportasje neste gang fra 1991. Under bilder fra sesongen 1991.

Har du kommentarer eller innspill til dette fiskestoffet fra Øvre Sæter - og Surna - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil gjennom heile fiskesesongen kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1 og Edgar Landsem 2 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i forrige året - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesongen i fjor sa Edgar Landsem dette!

Slik avslutta fjorårets sesong - et godt normalår for Øvre Sæter - og det har vært litt debatt i vinter også - sjå her.

Klikk her og sjå hva Edgar Landsem og Jan Johansson meinte før årets sesong.

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

1991 bilder D0001.jpg

1991 bilder D0003.jpg