Tirsdag
Tirsdag Skyet
Skyet
Lett bris
Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Laber bris
070819 torilmoe

God morgen 7. august

I dag feirer vi Doris og Didriks navnedag, og Elfenbenskysten feirer nasjonaldag. Det er også festdag for Augsburgs lokalhelgen, Afra, og minnedag for Sixtus 2.

Bildet over er tatt av @torilmoe: "Er det torværskyer som kommer? #vindøldalen #vakrestedalen #utsiktfrahytta #trollheimen #snota #vassdalen #vassdalskamman"

Noen kjente personer med fødselsdag 7. august er Emil Nolde (1867), Mata Hari (1876), Nicholas Ray (1911), Ingvald Svinsaas (1912), Per Åhlin (1931), Leif Heiberg Myrdam (1938) og Øystein Hedstrøm (1946).

Historiske hendelser på denne dagen:
7. august 1947 strandet Thor Heyerdahls flåte Kon-Tiki på Raroiarevet etter å ha krysset Stillehavet fra Peru.

7. august 1960 ble Elfenbenskysten erklært selvstendig.
Elfenbenskystens før-koloniale historie sammenfaller i stor grad med det moderne Ghanas, med migrasjon nord- og østfra. Rundt 1200 kom forfedrene til akanfolket i dagens Elfenbenskysten og Ghana fra slettelandet i Vest-Sudan. Grunnen til folkeflyttingen kan ha vært kaoset som fulgte i kjølvannet av det gamle Ghanarikets oppløsning, eller som en flukt fra det fremvoksende Maliriket. Les mer om Elfenbenskystens historie i Store norske leksikon.

070819 surnadalgolfklubb.jpg
Bildet er tatt av @surnadalgolf: "Fine kvelder på #Surnadal #golfpark i flott #kveldssol Supre baneforhold! #folkehelse #utno #visitnordmøre #golfbane #solnedgang #sunset"

 

Fortsett å tagge bildene dine med #trollheimsporten, slik at vi får mulighet til å dele dem med leserne. Eller send oss bilder på epost redaktor@trollheimsporten.no, hvis du vil dele dem med oss. Det setter vi stor pris på!

Tips en venn Skriv ut