Jubileumsdager Surnadal Meieri 86_1024x694

Willys arkivdykk 104 - ei lita oppsummering - bygdemuseet og underholdning

50-årskonfirmanter, Surnadal Meieri 100 år og fotterapeut Anita

I dette arkivdykket samler Willy litt opp noen bilder det har vært litt vanskelig å plassere i en sammenheng. Trolig er de alle fra 1986 og eller 1987. Først ser du fra da Surnadal Meieri feira 100 år. Les mer og sjå fra 50 årskonfirmanter i Trollheim et av disse årene, fotterapeut Anita Evjen, fra Rindal bygdemuseum og omvider Ingar Fredriksen, ivrige ungdommer som publikum - trolig på damekamp i midten av 80-åra og underholdning i Trollheim. Vi har nå fått ytterligere opplysninger om Meierijubileet fra Kjellrun Heggem i Surnadal og om publikum ved Trollbanen av Audun Bjørnås. Dessuten har vi fått et hint om at det nederste bildet trolig er Kammerskoret og Helene Marie Nergård har kommentert sine sønner:

Over da Surnadal Meieri feira 100 år - i 1986, som det går fram av plakaten. Men som vanlig trenger vi hjelp fra leserne. Kan noen fortelle meir om dette - redaktor@trollheimsporten.no. En ung Øyvind Holte var med og jubilerte!

Kjellrun Heggem fra Surnadal supplerer med følgende: Angående jubileet i 1986, så var det ikke 50 år, men 100-årsjubileum vi feira da . Meieriet var den første som brukte den nye idrettshallen som nett var ferdig. Det var 100 år sia Sommero meieri starta ,det låg ca. der Elvebakken er i dag. Men i 1932 ble det nye meieriet bygd, Landbrukshuset i dag. Kjellrun anbefaler at den som er interessert, låner jubileumsskriftet som vart utgitt da .

I 1986 starta Anita Evjen (til høyre) sin praksis som fotterapeut og ho holder fortsatt på.

Willys arkivdykk er bildeglimt, reportasjer og avisstoff fra et mangslungent og omfattende bilde-, film- og klipparkiv til Willy Karlstrøm i Trollheimsporten. Willys arkivdykk finner du under På Porten på den grå menylinja, når du er på Hovedsida på Trollheimsporten. Alle arkivdykk er tilgjengelige på Willys arkivdykk, Willys arkivdykk 1, Willys arkivdykk 2 og Willys arkivdykk 3 - der du finner dette stoffet. I tillegg finner du mye anna godt stoff under På Porten - blant anna fra Edgar Kattem, Edgar Landsems utklipp fra Øvre Sæter Camping og Harald Solvik (de siste to under Willys arkivdykk).

Har du kommentarer til dette arkivdykket - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Under ser du 50 årskonfirmanter, enten i 1986 eller 1987 og ivrige ungdommer - trolig publikum til en damekamp. Her hadde det vært artig å få namn - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Videre under ser du Ingar Fredriksen som omvider ved rindal bygdemuseum, der han viser fram eggsamliogna til Alfred Karlstrøm - og nederst fra et underholdningsinnslag i Trollheim i en eller annen sammenheng. Også her hadde det vært artig med namn - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Audun Bjørnås opplyser følgende om personene på bildet: Sittende fra venstre Audun Bjørnås, Even Nerland og Jon Inge Kvam. Han som gjesper tror jeg er Kjetil Bolme, videre Anne og Irene Berdal og Oddbjørn Bolme som prøver å skjule seg. De to som står bak er Jon Ole Holm og Kristian Kvam. Tror bildet er fra 1987, men er usikker på om det er dame eller herrekamp.

 

Dette er mine to eldste sønner. Er det i 1987, så var Ingar 17 og Nils Martin 20 år, melder Helene Marie Nergård til oss. Nils Martin Fredriksen (til høyre) var omviser på museet i flere år. Det året eggsamlingen var utstilt i et klasserom på skolen, var de delvis to
omvisere.
Ingar Fredriksen var derfor med.

 

 

 Ann Kristin Tørset tror dette bildet viser Kammerskoret. Fra venstre Berit Winterhalder, Randi Kimo, Asbjørn Flø, Nils Joralf Stavne, Morten Skadsem, Svein Forsberg (prest?) og Elin Person.