Mann i skiklær ved statue
Varaordfører Kjetil Løften sto for den offisielle åpningen av Treskifestivalen 2024

Treskifestivalen 2024 offisielt åpnet

Et femtitallls treskientusiaster var møtt frem i Rindal Sentrum for å overvære den offisielle åpningen av treskifestivalen 2024

Publisert Sist oppdatert

Fakkeltog fra Igltjønna til sentrum

Åpningen av Treskifestivalen 2024 begynte på badeplassen ved Igltjønna med tenning av fakler og påspenning av ski. Flere av deltagerne stilte i tidsriktig utstyr og ski og var med og satte en nostalgisk og tidsriktig stemning under åpningen. For de som  ønsket var det mulig å låne ski med moderne bindinger. Mange hadde også tatt turen uten ski på bena for å overvære åpningen av festivalen, som sist var arrangert i 1997. 

Ylva (til venstre) og Monica Gulla Løfaldli lånte seg treski med moderne bindinger til fakkeltoget

Fakkeltoget fulgte lysløypa i retning sentrum, via Rindal helsetun, og endte til slutt ved statuen av Sigurd Røen, hvor et stort antall fremmøtte ventet spent. 

Åpning ved statuen av Sigurd Røen

Blæst´n, for anledningen også i tidsriktig skiutstyr, spilte marsjer og iTrollheimen hadde tent bålpanna.  De som ikke hadde ski på beina, hadde tatt beina fatt og gått et eget fakkeltog fra Igltjønna til sentrum langs gangveien, varmegradene og det glatte føret til tross. 

Bodil Børset ønsket alle fremmøtte og deltagere i fakkeltoget hjertelig velkommen til treskifestival, og overlot deretter ordet til varaordfører Kjetil Løften som sto for den offisielle åpningen av Treskifestivalen 2024, akkompagnert av NM fanfaren fra Ski NM i Rindal i 1979.

Fakkeltoget startet opp på Igltjønna. Her med varaordfører Kjetil Løften og avdelingsleder ved Rindal Skimuseum Bodil Børset i spissen.
Fakkeltoget tok også turen innom Rindal Helsetun
Fakkeltoget ankommer Rindal sentrum

Film: Ole Trygve Foseide

Musikkorpset Blæst´n spilte ved åpningen

Dalalåven Atelier er åpent under festivalen

 Dalalåven Atelier holder åpent under Treskifestivalen, og har nye produkter med ski-tema

Inga Dalsegg har åpent atelier under Treskifestivalen
Powered by Labrador CMS