Skjermdump fra NRK

NM-sølv til Erik Kårvatn

Publisert

Konseptet NM-veka skal vise mangfoldet av idretter i norsk idrett. NM-veka er et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. NM-veka går på rundgang i Norge, og det arrangeres NM-veka både på sommeren og vinteren.

Bergen og Voss arrangerer NM-veka 24.-27. mars. 11 idretter skal i løpet av fire dager gjennomføre sine 23 norgesmesterskap, hvor hele 68 NM-vinnere skal kåres.

Lørdag stod randonee sprint på programmet. I randonee konkurrerer utøverne ved å gå opp en spesifikk løype med feller på skiene, for så å ta dem av på toppen før man kjører ned igjen. I de bratteste partiene i løypa er det lagt inn tekniske partier hvor man skal ha skiene på sekken og løpe oppover med staver.

I randonee sprint er det individuell start og det konkurreres på tid. Sprinten arrangeres med en prolog og påfølgende heat. Løypa er på 1,3 km.

19 år gamle Erik Kårvatn fra Surnadal og Trollheimen Fjellsportklubb kvalifiserte seg til finalen, etter å ha blitt nummer to i sitt heat i semifinalen.PPP

I finalen ble Hans-Inge Klette fra Viljar for sterk, og vant på tiden 3:49.1. Kårvatn kom i mål 14,8 sekunder bak og sikret seg en meget sterk sølvmedalje. Trym Dalset Lødøen fra Haugen IL tok bronse.

Søndag står individuell start på programmet.