Gleder seg til både Bankmil og Torgdag. Bak fra venstre: Arne Berset, Hans Mellemsæther, Daniel Zwick og Espen Kalkvik. Foran fra venstre: Harald Bredesen, Liv Dalsegg, Sondre Ormset og Karin Halle.
Gleder seg til både Bankmil og Torgdag. Bak fra venstre: Arne Berset, Hans Mellemsæther, Daniel Zwick og Espen Kalkvik. Foran fra venstre: Harald Bredesen, Liv Dalsegg, Sondre Ormset og Karin Halle.

Slår sammen Bankmila og Torgdagen

Publisert

Når Laksedagene gjør «comeback» i Surnadal etter både pandemi og såkalt «rebranding», slår medarrangør SpareBank 1 Nordmøre til og avholder historiens andre bankmil i Surnadal på samme dag som Torgdagen. Datoen det gjelder er lørdag 25. juni.

HER kan du lese om den aller første Bankmila som ble arrangert på september i 2021.

– Et arrangement som Bankmila fortjener mer liv og røre, og det får vi på torgdagen under Laksedagene, slår en samlet Bankmilkomité og Torgdagkomité fast.

Det er langrennsgruppa i Surnadal IL som samarbeider med SpareBank 1 Nordmøre om selve Bankmila, og det er de som står ansvarlige for både trasé og tidtaking under selve løpet. Espen Kalkvik og Daniel Zwick fra SIL Langrenn forteller at det blir noen få endringer fra fjorårets Bankmil.

Åpner for alle, også de minste

– Det blir en liten ruteendring for å få litt mer synlighet i forbindelse med resten av Laksedagene, sier Kalkvik. Det blir også flere mellomtidsmålinger som speaker kan forholde seg til og opplyse om og så blir det en drikkestasjon ved Kvattro.

– I tillegg blir det i år en Minibankmil på ganske så akkurat 1 kilometer rundt Bårdshaugen. Minibankmila har for så vidt ingen aldersgrense, men traseen er for de minste, sier Kalkvik.

Det er totalt tre klasser folk kan melde seg på i forbindelse med Bankmila: Barn, mosjon og vanlig.

Starttidspunkt mosjon: 11:00
Starttidspunkt barn: 11:30
Starttidspunkt vanlig: 12:00

– Og så er det ikke farlig å melde seg på, understreker Kalkvik. Man konkurrerer bare med seg selv, for eksempel inn mot neste års Bankmil igjen.

For så vidt en sannhet med modifikasjoner, all den tid de tre beste plasseringene i hver klasse vil få gavekort fra Sport 1.

– Sport 1 er samarbeidspartner med langrennsgruppa, så det var bare naturlig at de ble invitert med på dette, sier langrennsentusiast og Banksjef personmarked Arne Berset.

– Påmelding til Bankmila gjøres enklest via Facebook-arrangementet «Bankmila 2022», og det er gratis å melde seg på, sier daglig leder i Surnadal IL Sondre Ormset. Og så kan man melde seg på omtrent frem til løpsstart, selv om vi naturligvis oppfordrer til tidlig påmelding.

Solid dugnadsånd

Som mange etter hvert kanskje har fått med seg er 2022 Frivillighetens år, og både Bankmila og Torgdagen arrangeres som dugnadsarbeid. Torgdagkomiteen består av Liv Dalsegg fra SpareBank 1 Nordmøre og Harald Bredesen og Karin Halle fra Surnadal kommune.

– Mange forbinder nok torget med plassen foran kulturhuset, men i år skal torget være på plassen foran banken og kommunehuset, sier Bredesen. Vi har per dags dato rundt 20 aktører som skal stille ut sine varer på torget, der noen skal inn i boder, noen kommer med egne biler og andre igjen setter opp telt. Mye av utstillingen vil dreie seg rundt håndarbeid og mat.

– Og vi har fortsatt plass til flere, smiler Liv Dalsegg og legger til at det er Surnadal Blades som tar sin del av dugnadsarbeidet og setter opp bodene på torget.

– Så blir det kanskje noen overraskelser på Torgdagen i form av underholdning, sier Karin Halle.

– Vi har i hvert fall bestilt godvær, sier Dalsegg. Vi merker at samfunnet virkelig våkner igjen etter pandemien, så vi gleder oss utrolig mye til dette.

– Og så håper vi at ungdommene i bygda blir glade for at det blir liv, sier Halle.

– Ungdomsrådet har diskutert hva som skal til for å skape gode minner fra bygda. «Laksen» er et begrep som mange husker. Torgdagen og Laksedagene for øvrig må være for alle, sier Bredesen.

Torgdagen åpner klokken 10:00 lørdag 25. juni (og stenger ca. klokken 16:00).

Powered by Labrador CMS