På romjulssalg med Jon Arne Mogstad og Cecilie Nissen

Publisert Sist oppdatert

For andre år på rad stilte Jon Arne Mogstad og Cecilie Nissen ut malerier på Surnadal Billag i romjula. Her fikk man servert kaffe og småkaker, samtidig som man kunne ta seg en prat med kunstnerne.

Maleriene var fine landskapsbilder fra nærområdet som er malt med oljemaling, og del av maleriene var ennå våte på utstillingsdagen.

Da dørene til utstillingen åpnet lørdag ble lokalet kjapt fylt opp med kunstinteresserte. De som kom innom var åpenbart kjent med kunst, og mange hadde vært der året før. Det var en fin atmosfære. Kunstnere gikk rundt og pratet med besøkende, signerte malerier og serverte kaffe.

Personer inne i et kunstgalleri.
Mange kunstinteresserte tok turen innom.
Personer inne i et kunstgalleri.
Signering av bilder.

Et lokalt stunt

Cecilie beskriver utstillingen som et stunt. De setter seg ned for å male førti malerier med inspirasjon fra naturen ute, og så selger de maleriene for en helt annen pris enn normalt. Det er et helt spesielt tilbud for de som bor i Surnadal og nærområdet.

Begge kunstnerne synes det er utfordrende, men allikevel veldig morsomt. 

– Den beste motivasjonen er jo en tidsfrist, forklarer Jon Arne.

Begrenset med julefred

– Det blir ikke akkurat en rolig romjul, får jeg til svar når jeg spør om det er stressende å arrangere et slikt opplegg.

Jon Arne har vært professor ved Kunstakademiet i Trondheim og ved Kunsthøgskolen i Bergen, og maler både abstrakt og figurativt. Han forteller at han maler en del abstrakt til vanlig, og at dette romjulssalget er en tid han får brukt til å male figurativt.

Han røper også at andre kjente kunstnere har spurt om å få delta på arrangementet, så vi får bare vente i spenning til nesten år, for ja, dette har de to kunstnerne lyst til å gjøre til en tradisjon!

Powered by Labrador CMS