Åpning av utstilling i Kallastuå

Jon Arne Mogstad og Jeremy Welsh foran ett av Mogstads malerier.

- Det er alltid lett å få til prosjekter sammen

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 17.juli var det åpning av utstillingen Take me to the river II i Kallastuå i Surnadal. Utstillingen består av malerier av Jon Arne Mogstad og video av Jeremy Welsh. Sistnevnte fortalte at navnet på utstillingen kommer fra sangen med samme navn artisten av Al Green. - Vi pleier å stjele titler fra sanger til utstillingene våre, fortalte Welsh.

Lars Skrøvseth åpnet utstillingen
Utstillerne mottok blomster

Lars Skrøvseth åpnet utstillingen ved å ønske de mange oppmøtte velkommen. Han fortalte at Kallastuå åpnet 1.etasje for gjesteutstillere i 2019, og at han var veldig glad for at to så faglig sterke kunstnere ønsket å ha utstilling der.

Jeremy Welsh fortalte om samarbeidet med Jon Arne Mogstad

Utstillingen er en videreføring av prosjektet Mogstad og Welsh hadde i fjor under Moldejazz. Alle maleriene som hang på veggen er nye, de bildene som Jon Arne Mogstad stilte ut i fjor ble kjøpt av Molde kommune etter festivalen. Mogstad og Welsh har kjent hverandre lenge. Begge jobbet som professorer på Kunstakademiet i Trondheim på 90-tallet, og har samarbeidet siden.

Tove Elin Strand sto for det musikalske innslaget. Her foran video av Jeremy Welsh.

- Vi har et godt samarbeid, og er godt kjent med hverandres arbeidsstil. Det er alltid lett å få til nye prosjekter sammen, fortalte Welsh.

Materialet han bruker i videoene sine er satt sammen fra ulike prosjekter. Videoene er tatt fra flere områder, men han trakk fram Vestlandet og Italia som to av lokasjonene.

Trond Lossius og Ingeborg Annie Lindahl.

Klokken halv 3 åpnet også en utstilling på Surnadal Billag. Utstillerne her er Ingeborg Annie Lindahl and Trond Lossius. Utstillingen på Kallastuå holder åpent til 1.august.

Powered by Labrador CMS