Surnadal Open:

Ei dame i kjole på ei hengebru
Rite of spring av Ine Harrang.

TRIPTYKON av Ine Harrang i Kallastuå

Publisert Sist oppdatert

Kallastua ønsker velkommen til utstillinga TRIPTYKON av kunstner Ine Harrang lørdag 12. august. Arrangementet inngår i nyskapinga Surnadal Open, som åpner kunstopplevelser rundt om i kommunen i et heldagsprogram.

Triptykon består av tre ulike performance/videoarbeider, laget mellom 2020 og 2022 som vil bli vist i 1. etasje i Kallastua. Harrang har røtter i Surnadal, og videoene er filmet i landskap som vil være gjenkjennbare for mange, skriver styret i Kallastuå i ei pressemelding.

Den fullstendige tittelen på utstillinga er:

TRIPTYKON – may your darkness be quiet and the lighet come sooner than you need. (B.Collings).

Ine Harrang er født i 1960 og bor i Molde. Hun har en bachelorgrad fra Edinburgh College of Art og en MA fra Academy of Art, Design and Architecture i Praha. Hun har hatt flere større separatutstillinger, og har vist sine performance/videoarbeider i inn og utland.

I 2017 ble hun tildelt Statens 10-årige arbeidsstipend.

Om sitt eget arbeid sier Ine Harrang:

"Arbeidet mitt har vært, og er, i stor grad knyttet til forflytning av tid, erindringstegn og rester. Dette har befestet gjennom større prosjekter som på ulikt vis har hatt i seg, debattert eller problematisert sport, samlinger og minneavtrykk. Etter som egen praksis gjennom tid trer tydeligere frem, anses også røde tråder i tilbakeskuende perspektiv. En tilstedeværende grunntone ser ut til å være ønsket, behovet, eller nyfikenheten etter å forstå et fornemmet Metaplan i tilværelsen".

I 2. etasje vil du kunne se Kalla-kunst. Der viser vi bilder fra jubileumsutstillingen i forbindelse med 10-årsjubileet for biskop Midttømme i 2018, som den gang ble kuratert av nettopp Ine Harrang.

Styret for Kallastua er veldig begeistret over å få en slik spennende utstilling, og håper at mange tar turen innom!

Ei dame som sitter på kne i sanden i mørket på ei strand.
Winter av Ine Harrang.

ANNONSE:

ÅPNINGSTIDER for utstilling i Kallastua:

12.august kl. 16.30: Utstillingsåpning
13.august kl. 13.00 - 17.00
15.august kl. 15.00 - 19.00
17.august kl. 15.00 - 19.00

Utstillingsåpninga er ett av flere arrangement i Surnadal Open som gjennomføres for første gang 12. august, der får du en unik muligheten til å oppleve flere spennende atelierbesøk og utstillinger på en og samme dag, på ulike steder i Surnadal kommune. Dette er et samarbeid mellom Surnadal Billag, Kvenna Kunstverksted, Kallastua, Surnadal kulturhus, Galleri Bondehuset, Surnadal kunstforening, Stangvik Grendelag, Jon Arne Mogstad, Siri Skjerve, Brit Dyrnes, Odd Ingar Skrøvseth. Styret i Kallastuå anbefaler alle å ta en kikk på programmet!

ANNONSE:

Plakat for kunstarrangementet Surnadal Open 12. august 2023
Powered by Labrador CMS