Åpning av ny utstilling torsdag 5. august

Fra vegg på hotellet til bilder i Kallastua

Publisert Sist oppdatert

I sommer har vi jobbet med restaurering av flere bilder som i utgangspunktet var malt på vegg på hotellet. Hotellet har tidligere tatt vare på Kallabilder som befinner seg i hotellets møterom. Nå har vi sikret oss enda flere bilder og dette skaper grunnlaget for årets utstilling. I tillegg setter vi i år fokus på Kalla sin internasjonale karriere med spesiell fokus på Amerika.

Men først vil vi vi altså presentere bilde-serien fra hotellet. Det er Odd Ingar Skrøvseth (Kalla nevø) som har ledet dette arbeidet. Men han har hatt uvurderlig stor hjelp av Olav Karlstad og disse har nedlagt utallige timer i dette arbeidet. I tillegg har Sparebank 1 Nordmøre stilt opp og støttet oss økonomisk. En svært viktig støttespiller – nå, men også ved tidligere anledninger.

Odd Ingar sier i en kommentar at dette, i tillegg til kunst, er Surnadalshistorie. Mang en laksefisker har sittet akkurat i Kallarommet på hotellet og skrytt av store fangster i nærvær av denne billedserien. Vi etterlyser i den anledning personer som kan huske billedserien fra den gang da og som kanskje har noen gode historier på lager.

Kallastua vil ha åpent framover på torsdager (15:00 – 19:00) og søndager (13:00 – 17:00). Siste åpningsdagen, den 22.08, har vi i tillegg en presentasjon av Kallakunst i Amerika. I anledning Kalla jubileet i 2013, reiste vi blant annet til flere steder i Amerika for å finne Kallakunst. Vi presenterer her resultatet i tillegg til at vi invitere publikum med til Alaska og villmarkstur. Undertegnede og Nils Røv reiste rundt i Alaska og bjørneland, uten våpen, i 2014 – kun med pepperspray til forsvar.

Vi opplevde dramatikk, men ble ikke bjørnemat.


Program for åpningsdagen:

  • 15:00 Vi åpner dørene
  • 17:00 Lars Skrøvseth ønsker velkommen til utstilling
    • Varaordfører Hugo Pedersen åpner utstillinga
    • Odd Ingar Skrøvseth presenterer prosjektet og kunsten, med side kommentarer
    • Mingling
  • 19:00 Vi stenger dørene
Liv Dalsegg fra Sparebank 1 Nordmøre inspiserer restaureringsarbeidet. Her sammen med Odd Ingar Skrøvseth og Olav Karlstad
Powered by Labrador CMS