ordførerne med flagg og hestehjelm på hesteløpsbane. De ler. Hugo har på solbriller.
Mildrid og Hugo fikk en stor opplevelse under Hestens dag, og Mildrid stakk av med seieren i ordførerkampen.

Hestens dag på Varig Orkla Arena

Det ble en stor dag på Varig Orkla arena lørdag, der Orkdalsregionen Trav var arrangør. Travklubbene i Rindal og Surnadal var med, og vi bidro som best vi kunne.

Publisert Sist oppdatert

Det var et fyldig program som startet opp med en raseparade, der alle hesteraser som var å oppdrive stilte opp, og ble vist fram i banen. Senere ble det to ponniløp, der Surnadal var sterkt representert. De deltok også i barneridning som foregikk utover dagen.

hest løper på bane med to personer i vogn
Stormare og Nils.

Etterpå var det oppvisning av islandshestens gangarter i banen. Tandemkjøring for publikum var også veldig populært, det var lange køer for å få bli med. Stormare og Nils Stokke var med, og Nils kjørte mange runder med sin Stormare, med publikum i setet.

Dagens høydepunkt ble ordførerkampene, der seks ordførere i regionen konkurrerte i tandemvogn. Det ble en sikker seier til rindalsordfører Mildrid Kattem Aune, som kjørte rindalshesten Danny Delight, sammen med ledsager og travtrener Inge Melby. Surnadalsordfører Hugo Pedersen var også med, med Kaspian BR, og Magne Olsen som ledsager. Det var en stor opplevelse for de to ordførerne, Mildrid og Hugo.

to personer bak på vogn bak hest som springer
Mildrid Kattem Aune og Danny Delight jubler over seier.

Danny Delight var også med i et anna løp på lokalkjøringa, og ble nr. 2 etter elitehesten Bestbyarsenal. Danny er 11 år, men sprudler fortsatt i løpsbanen. Surndalshestene Snonsøy Juva og Kvåles Hera gjorde også fine løp.

To ponniløp ble kjørt, der vant Ane Skei Gravvold med Rabalder.

Til slutt må vi nevne at Lene Søyset tok turen til Biri på lørdag med Søyset Norah. Hun lå utvendig ved lederen mot siste sving, men fikk en ulykksalig galopp og ble diskvalifisert. Uten galopp hadde hun nok kjempa om seieren for kusk Ole Johan Østre.

to personer og en hest i stall
Irene og Mildrid.

 

Powered by Labrador CMS